Στο κέντρο της Αθήνας οι εργαζόμενοι στους δήμους - Συνάντηση με Σκουρλέτη

Στο κέντρο της Αθήνας οι εργαζόμενοι στους δήμους - Συνάντηση με Σκουρλέτη

Σε διάλογο ομοσπονδία εργαζομένων και υπουργείο για το θέμα των παιδικών σταθμών - Τι ζητούν οι εργαζόμενοι 

Στο κέντρο της Αθήνας οι εργαζόμενοι στους δήμους - Συνάντηση με Σκουρλέτη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στην απαξίωση των δημοτικών παιδικών σταθμών πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Λίγο μετά τις 12:00 ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών όπου αντιπροσωπία τους συναντήθηκε με τον Πάνο Σκουρλέτη. 

Μετά την συνάντηση, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των εργαζομένων,  θα μπουν σε διάλογο οι δυο πλευρές προκειμένου να λυθεί το θέμα με τους παιδικούς σταθμούς. 

Κλείσιμο








 
Η ΠΟΕ ΟΤΑ με ανακοίνωση της για το θέμα διεκδικεί και απαιτεί την άμεση ανάκληση της «εξαγγελίας» του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την υποχρεωτική φοίτηση των προνήπιων στα νηπιαγωγεία, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στην εργασιακή ανασφάλεια και σε κλείσιμο και απαξίωση της κοινωνικά καταξιωμένης Υπηρεσίας των Παιδικών Σταθμών. 

"Ήρθαμε εδώ σήμερα για τις 15.000 απολύσεις που γίνονται στους δήμους. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση με τις ελαστικές μορφές εργασίας. Πρέπει η κυβέρνηση να νομοθετήσει ώστε οι συμβάσεις των εργαζομένων να μετατραπούν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου", λέει η πρόεδρος του παραρτήματος του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής. 
 
Όπως τονίζουν ακόμη: "Με απόφαση του υπουργού Παιδείας η υποχρεωτική εκπαίδευση γίνεται 14 χρόνια. Απαγορεύουν στον γονιό να επιλέξει που θα αφήσει το παιδί του, αν θα το αφήσει στον παιδικό σταθμό η στο δημόσιο νηπιαγωγείο. Τα δημόσια νηπιαγωγεία αυτή τη στιγμή δεν έχουν υποδομές αυτή τη στιγμή για να υποδεχθούν αυτό τον όγκο παιδιών. Εμεις παλεύουμε για το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των παδικών σταθμών, για το δικαίωμα του γονιού να επιλέξει που θέλει να αφήσει το παιδί του". 

































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης