«Δεν θα μπω σε διάλογο με τον δολοφόνο της γυναίκας μου», λέει ο σύζυγος της μεσίτριας

«Δεν θα μπω σε διάλογο με τον δολοφόνο της γυναίκας μου», λέει ο σύζυγος της μεσίτριας

Ο αγγειοχειρουργός κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης - «Τα ρίχνει» στον σύζυγο και υποστηρίζει ότι παγιδεύτηκε

«Δεν θα μπω σε διάλογο με τον δολοφόνο της γυναίκας μου», λέει  ο σύζυγος της μεσίτριας
Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι η δικηγόρος του αγγειοχειρούργου που φέρεται να δολοφόνησε μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο την άτυχης μεσίτρια μητέρα τριών παιδιών. Η συνήγορος του 38χρονου, Βασιλική Μαρινάκη αποκάλυψε στο protothema.gr: «Κατέθεσα την προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης του φερόμενου ως δράστη σήμερα και ζήτησα την αποφυλάκισή του. Το στήριξα πάνω στο γεγονός ότι βρέθηκε διαφορά στην αποχώρηση των δύο ατόμων 10 λεπτών που προκύπτει από τα κινητά τηλέφωνα, δηλαδή του φερόμενου ως δράστη και του θύματος. Επίσης έχω επικαλεστεί ότι η έκθεση της αυτοψίας στο νοσοκομείο είναι ελλειμματική και δεν αναφέρει κάποια στοιχεία σοβαρά, όπως κάποιες αποστάσεις. Αναφέρω ότι δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει άλλα εγκλήματα καθώς όλοι οι συνάδελφοι του λένε ότι ήταν εξαιρετικός άνθρωπος και εξαιρετικός γιατρός. Ασθενείς του λένε ότι αφιλοκερδώς τους κούραρε και μετά τις επεμβάσεις πηγαίνοντας και στο σπίτι για να κάνει αλλαγές, χωρίς ποτέ να πάρει ένα ευρώ. Αναφέρω ότι ο πρότερος βίος είναι εξαιρετικά έντιμος οπότε δεν είναι δυνατόν ξαφνικά κάποιος να κάνει το χειρότερο αδίκημα που υπάρχει και στην φύση και στον ποινικό κώδικα, δηλαδή μια ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Αναφέρω ότι δεν είχε κίνητρο , λόγο και πρόθεση να τελέσει αυτή την πράξη. Καταρρίπτω την κατάθεση της κοπέλας, της Αλβανίδας η οποία έδωσε και κατάθεση στην αστυνομία  ότι της ρίχτηκε  ο συγκεκριμένος γιατρός, προσκομίζοντας όλες τις συνομιλίες που είχε με αυτή την κοπέλα, που αποδεικνύεται ότι μόνο αυτό δεν συνέβη
»

Επίσης σχετικά με όλα όσα έχουν διαρρεύσει και θέλουν τον αγγειοχειρούργο στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια να κατηγορεί τον σύζυγο της αδικοχαμένης γυναίκας η συνήγορος του ξεκαθαρίζει «
Δεν κατονομάζουμε τον σύζυγο στο υπόμνημα. Απλώς αναφέρουμε ότι θα πρέπει να ελεγχτούν τα άτομα τα οποία είχαν κίνητρο να τελέσουν αυτή την δολοφονία, ο πελάτη μου δεν είχε. Ο σύζυγος ο οποίος δήλωσε ότι είχε τους κωδικούς του facebook της Ντιάνας σαφέστατα και θα είδε τα μηνύματα της συζύγου του προς τον γιατρό ότι δηλαδή "Είσαι ο ήρωας μου!", "Είμαι η κλασική περίπτωση ασθενή που ερωτεύεται τον γιατρό", κι άλλα παρεμφερή μηνύματα. Και ενδεχομένως αυτό να αποτελεί ένα κίνητρο, χωρίς όμως να σημαίνει ότι ο άνθρωπος είναι δολοφόνος ή ότι εμείς τον κατονομάζουμε. Ζητάμε  να ελεγχθούν κι άλλα άτομα από το περιβάλλον του θύματος και να ελεγχθεί αν είχαν κίνητρο να προβούν σε αυτήν την πράξη, από την επαγγελματική κοινωνική ή οικογενειακή σφαίρα
Κλείσιμο
». 

Επίσης η δικηγόρος του 38χροπου Βασιλική Μαρινάκη ανέφερε μεταξύ άλλων πως επισκέφτηκε σήμερα το Ιπποκράτειο νοσοκομείο «
Ήρθα σε επαφή με κάποια άτομα ενδονοσοκομειακά και μετά επισκέφτηκα το Ιπποκράτειο προκειμένου να δω αυτό το οποίο κατά πάσα πιθανότητα προσδιορίζει η αστυνομική έρευνα ως τόπο που έγινε το έγκλημα, δηλαδή το εφημερείο του 5ου ορόφου. Δεν μου επετράπη από την διοικήτρια του νοσοκομείου να εισέλθω μέσα στο χώρο του εφημερείου Είδα όμως τον διάδρομο και ότι μπορούσα να δω χωρίς άδεια. Θεωρώ ότι είναι απίθανο από εκεί να διακομίσθηκε το πτώμα, γιατί η απόσταση είναι τεράστια. Σε ημέρα γενικής εφημερίας με τόσο κόσμο, όσο κι αν η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ορισμένα σημεία του κτιρίου είναι ερημικά δεν θα μπορούσε να διανύσει κάποιος με ένα πτώμα όπως και να το είχε καλύψει 300 μέτρα, ένα διάδρομο μέχρι το σημείο που βρισκόταν το αυτοκίνητο του φερόμενου ως δράστη χωρίς κάποιος να τον δει». 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο αγγειοχειρούργος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα. 

«Δεν θα μπω σε διάλογο με τον δολοφόνο της γυναίκας μου», λέει  ο σύζυγος της μεσίτριας 
Ο αγγειοχειρούργος προσπαθεί να δημιουργήσει υπόνοιες για άλλα άτομα, ενώ αρνείται ότι διέπραξε ο ίδιος την δολοφονία. Ο σύζυγος της αδικοχαμένης μεσίτριας δηλώνει στο protothema.gr μέσω της δικηγόρου του, Κυριακής Πακιρτζίδου «Εγώ δεν θα εγκαινιάσω διάλογο με τον δολοφόνο, ούτε θα διαψεύδω τα ψέματα ενός δολοφόνου». Η συνήγορος υπεράσπισης του συζύγου της 36χρονης τονίζει: «Δεν πρόκειται πελάτης μου να εγκαινιάσει διάλογο με έναν δολοφόνο, με έναν κρατούμενο, με αυτόν που σκότωσε την γυναίκα του και μητέρα των παιδιών του. Δεν θα μπει στην διαδικασία ο σύζυγος να διαψεύσει ανυπόστατους ισχυρισμούς. Θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του για την προστασία πλέον της συνείδησης και της υπόληψης της οικογένειάς του». 

Τα ρίχνει στον σύζυγο και υποστηρίζει ότι παγιδεύτηκε ο γιατρός 
Την πεποίθησή του ότι παγιδεύτηκε από κάποιους που ζήλεψαν το ενδιαφέρον που έδειχνε για την 36χρονη, φέρεται να εξέφρασε ενώπιον του ανακριτή ο 38χρονος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατηγορείται ότι την σκότωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αγγειοχειρουργός στη τρίωρη απολογία του φέρεται να είπε ότι ο μοναδικός που είχε κίνητρο να σκοτώσει την 36χρονη ήταν ο σύζυγός της.
«Τα γεγονότα υποδεικνύουν ότι ο μοναδικός που είχε κίνητρο να κάνει κακό στη Ντιάνα αλλά και σε εμένα είναι ο σύζυγός της, ο οποίος αισθανόταν προσβεβλημένος από τις συνομιλίες που είχε η σύζυγός του με εμένα. Είναι αυτός που υποπτευόταν ότι η σύζυγός του ερχόταν στο νοσοκομείο όχι για ιατρικούς αλλά για ερωτικούς λόγους. Είναι αυτός που είχε κάθε λόγο να ακολουθήσει τη σύζυγό του στο Νοσοκομείο ώστε να διαπιστώσει αν αυτή θα συνευρεθεί ερωτικά μαζί μου. Είναι αυτός που μέχρι τις 21.36’ δεν επικοινωνεί τηλεφωνικά με τη σύζυγό του . Γιατί να πάει στο Ιπποκράτειο να την αναζητήσει, τη στιγμή που γνώριζε ότι η σύζυγός του μετά την επίσκεψή της είχε επαγγελματικό ραντεβού με έναν ελληνοαυστραλό; Μήπως για να δημιουργήσει άλλοθι να τον δει κάποιος; Και γιατί στις 2.30 πηγαίνει στο μεσιτικό γραφείο και παραμένει για δύο ώρες; Τι περίμενε να βρει; Γιατί παίρνει μαζί του τον μεγάλο της γιο;», φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος . 

Ο 38χρονος αγγειοχειρουργός για να ενισχύσει μάλιστα τους ισχυρισμούς του, φέρεται να είπε στην ανακρίτρια ότι ο σύζυγος του θύματος είχε παραδώσει αντίγραφο της συνομιλίας που είχε εκείνος με το θύμα μέσω facebook, καθώς είχε τους κωδικούς της  «Γιατί δεν είχε διαβάσει παλαιότερα μηνύματα της συζύγου του είσαι ο ήρωας μου, είσαι από τις περιπτώσεις που ο ασθενής ερωτεύεται τον γιατρό του,  πολύ χαίρομαι σε λατρεύω….  Είχε τόση εμπιστοσύνη στη σύζυγό του που όλα αυτά τα λόγια τα θεώρησε φυσιολογικά, με δεδομένη τη μεγάλη διαφορά ηλικίας που έχουν δεν ζήλεψε καθόλου; Δεν θορυβήθηκε, δεν υποψιάσθηκε ότι κάτι μπορεί να κάνει με τον γιατρό της; Δεν έπρεπε να θεωρηθεί ύποπτος από την αστυνομία και ο σύζυγος; Γιατί δεν έψαξαν τα κινητά του τηλέφωνα ώστε να αποδειχθεί πού βρισκόταν αυτές τις επίμαχες ώρες;».

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι κατά την αποχώρησή του από το νοσοκομείο «κάποιος τον ακολούθησε έχοντας μαζί του είτε το ίδιο το θύμα, είτε μόνο το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο απενεργοποίησε στο ύψος του αεροδρομίου.

Με ακολούθησε είτε σε όλη τη διαδρομή που διάνυσα είτε μέχρι ένα σημείο και την ώρα εκείνη ή αργότερα άφησε το θύμα στο σημείο που βρέθηκε. Έτσι με παγίδεψε. Επειδή γνωρίζω ότι εγώ δεν σκότωσα την κοπέλα, θεωρώ ότι παγιδεύτηκα και ότι δεν είναι σύμπτωση ότι το πτώμα βρέθηκε σε σημείο της διαδρομής που εγώ διάνυσα
».

Σχετικά με τις «ύποπτες» κινήσεις που κάνει τη συγκεκριμένη ημέρα και οι οποίες έχουν καταγραφεί από τις κάμερες στο πάρκινγκ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, ο 38χρονος υποστηρίζει ότι μετακίνησε το αυτοκίνητό του για να βάλει μέσα σε αυτό κάποιες σακούλες με άπλυτα ρούχα, την τσάντα με τον υπολογιστή και το σακίδιο με το φαγητό και τους χυμούς.
Για το γεγονός ότι μετά την ημέρα της εξαφάνισης της γυναίκας έπλυνε δύο φορές το αυτοκίνητό του υποστήριξε ότι «είναι ψυχαναγκαστικός με την καθαριότητα».

«Αν είχα σκοτώσει όπως κατηγορούμαι την κοπέλα και είχα κρύψει το πτώμα της, είναι δυνατό να είχα αφήσει να δουλεύει κανονικά το κινητό της; Το πιο λογικό δεν είναι (αφού είχα κρύψει το πτώμα) να είχα απενεργοποιήσει και το κινητό, ώστε να μην προδώσει με τυχόν κουδούνισμα την ύπαρξη του πτώματος; Είναι αδύνατο μέσω όλου αυτού του κόσμου να μετέφερα νεκρή την κοπέλα έξω από το νοσοκομείο τοποθετώντας την μέσα στο αυτοκίνητό μου. Πώς είναι δυνατόν ένα άτομο του δικού μου σωματότυπου και μυϊκής δύναμης να καταφέρει μόνο του να μεταφέρει την γυναίκα αυτή η οποία ήταν στο ύψος μου και περίπου 65 με 70 κιλά; Είναι γνωστό ότι όταν ένας άνθρωπος αποβιώσει υπερτριπλασσιάζεται το βάρος του και δεν μπορεί να μεταφερθεί από έναν άνθρωπο. Είναι δυνατόν, ενώ μόνος μου σκότωσα την κοπέλα και μετά μέσα στον κόσμο να μετέφερα στο αυτοκίνητό μου και μετά να την μετέφερα μέχρι τη δασική έκταση στη Χαλκιδική όπου την άφησα;» φέρεται να είπε στην απολογία του.

Δείτε βίντεο: Ποια ήταν η 36χρονη μεσίτρια από την Θεσσαλονίκη
που φέρεται να δολοφόνησε ο αγγειοχειρούργος


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης