Εικόνα-σοκ: Άμορφη μάζα το στρατιωτικό ελικόπτερο Χιούι που συνετρίβη στο Σαραντάπορο

Εικόνα-σοκ: Άμορφη μάζα το στρατιωτικό ελικόπτερο Χιούι που συνετρίβη στο Σαραντάπορο

Το ελικόπτερο του στρατού εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας

Εικόνα-σοκ: Άμορφη μάζα το στρατιωτικό ελικόπτερο Χιούι που συνετρίβη στο Σαραντάπορο
Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης που έφτασαν στο σημείο της πτώσης του μοιραίου ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού εντόπισαν τα συντρίμμια, στην περιοχή του Σαρανταπόρου.

Νεκροί είναι ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης (χειριστής του ελικοπτέρου) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (συγκυβερνήτης) Κωνσταντίνος Χατζής.

«Η ξαφνική απώλεια επικοινωνιών σημαίνει ότι συνέβη κάτι αιφνιδίως που δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί» λέει έμπειρος αξιωματικός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας, χειριστής του Χιούι, θεωρούνταν πολύ έμπειρος πιλότος με 1.620 ώρες πτήσης στον συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρων. Ο συγκυβερνήτης, υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής, είχε συμπληρώσει 420 ώρες πτήσης στα Χιούι. Ούτε ο χειριστής, ούτε ο συγκυβερνήτης πρόλαβαν να αναφέρουν κάτι πριν το στίγμα του ελικοπτέρου χαθεί από τα ραντάρ.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το πρωί της Τετάρτης στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας δεν ήταν καλές. Επικρατούσε πολύ χαμηλή νέφωση με καθοδικές ριπές αέρα.
Κλείσιμο

«Κατά 99,9% το ελικόπτερο έπεσε επειδή προσέκρουσε στα καλώδια της ΔΕΗ» λέει στο protothema.gr έμπειρος αξιωματικός.

Εκτός κινδύνου είναι η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα η οποία ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου και μεταφέρεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ο Ιωάννης Τζανιδάκης είχε υπηρετήσει ως διοικητής στην 24η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στον κλάδο Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ. Το Μάρτιο του 2017 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς. Ήταν 55 ετών και είχε δύο παιδιά. 

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία – ντοκουμέντο που δείχνει το ελικόπτερο Χιούι να έχει μετατραπεί σε ένα... μάτσο σίδερα



Πηγή φωτογραφίας: larissanet.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης