Άκαρπη η συνάντηση των εκπαιδευτικών με τον Νίκο Βούτση

Άκαρπη η συνάντηση των εκπαιδευτικών με τον Νίκο Βούτση

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, με τους εκπαιδευτικούς να διαμαρτύρονται για την ακολουθούμενη από την κυβέρνηση πολιτική στο χώρο της παιδείας.

Άκαρπη η συνάντηση των εκπαιδευτικών με τον Νίκο Βούτση
 Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, με τους εκπαιδευτικούς να διαμαρτύρονται για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο χώρο της παιδείας.

Νωρίτερα εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατόπιν πραγματοποίησαν πορεία προς τη
Βουλή. Εκεί, αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών κατέθεσε ψήφισμα και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Νίκο Βούτση, προκειμένου να τού εκθέσουν τα αιτήματά τους. 

Σύμφωνα ωστόσο με δηλώσεις των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, η συνάντηση απέβη άκαρπη.

Κλείσιμο
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν αύξηση των δαπανών για την παιδεία, μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές και δημόσια - δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. 

Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και γι αυτό το λόγο έχει κηρυχθεί τρίωρη στάση εργασίας. 

«Αντιστεκόμαστε στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που διαλύει το δημόσιο σχολείο και υποβαθμίζει τον ρόλο του εκπαιδευτικού. Παλεύουμε για αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές, δημόσια – δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά» αναφέρει η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης