Ένθερμη ήταν η υποδοχή των προσφυγόπουλων νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης στο 15ο Δημοτικό Σχολείο της Νίκαιας.
Τα συνολικά 27 προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στο σχολείο υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα, γονείς παιδιών που φοιτούν ήδη στο Δημοτικό, αριστερές συλλογικότητες αλλά και τοπικοί φορείς.
«Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θα έπρεπε σήμερα να είμαστε όλοι εδώ, έρχονται 27 παιδάκια για να τους προσφέρει η χώρα μας το ελάχιστο. Δεν έχουμε κανένα λόγο να τα τρομάξουμε με όλη αυτή την ένταση εδώ έξω. Θεωρώ ότι η ένταση τροφοδοτείται σκοπίμως από κάποιους και δεν αντιλαμβάνομαι το γιατί όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ψυχές», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νίκαιας-Κερατσινίου.
Να σημειωθεί πως ο Δήμος έχει αναλάβει να καλύψει την καθαριότητα του σχολείου, την θέρμανση αλλά και ότι άλλο χρειαστεί την σχολική χρονιά που θα φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα .
Κλείσιμο
Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση έξω από το δημοτικό σχολείο στη Νίκαια
Δείτε την υποδοχή που επεφύλαξαν στα προσφυγόπουλα οι γονείς του 15ου Δημοτικού Νίκαιας
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι