Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν στις ζωγραφιές να βρουν τι έκανε δολοφόνο τον 14χρονο

Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν στις ζωγραφιές να βρουν τι έκανε δολοφόνο τον 14χρονο

Οι γονείς του ανήλικου που έκοψε με ένα μαχαίρι την καρωτίδα του συνομήλικου φίλου του κλήθηκαν να προσκομίσουν... αρχεία από τα μαθητικά χρόνια του παιδιού τους

Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν στις ζωγραφιές να βρουν τι έκανε δολοφόνο τον 14χρονο
Τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για τον 14χρονο που έκοψε με ένα μαχαίρι την καρωτίδα του συνομήλικου φίλου του στη Γέφυρα της Θεσσαλονίκης διέταξαν οι ανακριτικές αρχές, οι οποίες πλέον εστιάζουν τις έρευνες τους στο παρελθόν του ανήλικου δολοφόνου, αλλά και στο περιβάλλον μέσα στο οποίο γαλουχήθηκε.

Μπορεί ο 14χρονος που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την ενέργεια του να αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας δεν επιβάλλει το μέτρο της προσωρινής κράτησης σε άτομα κάτω των 15 ετών για οποιοδήποτε αδίκημα, ωστόσο, οι δικαστικοί λειτουργοί συνεχίζουν το έργο τους προκειμένου να συνθέσουν όλα τα κομμάτια του παζλ που οδήγησαν τον ανήλικο στην αποτρόπαιη δολοφονία.

Έτσι, οι ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης διέταξαν ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να διαπιστωθεί η ψυχική υγεία του 14χρονου παιδιού. Εκτός, όμως, από την επιστημονική εξέταση οι γονείς του ανήλικου που έβαψε τα χέρια του με το αίμα του καλύτερου του φίλου, κλήθηκαν να προσκομίσουν... αρχεία από τα μαθητικά χρόνια του παιδιού τους.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, τους ζητήθηκαν ζωγραφιές του ανηλίκου, αλλά και εκθέσεις οι οποίες μπορούν να δηλώσουν τη βίαιη συμπεριφορά του και οι οποίες θα εξεταστούν από ειδικούς και θα προστεθούν στο φάκελο του ανακριτικού υλικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα της παιδοψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης αναμένεται να είναι έτοιμο σε διάστημα περίπου 30 ημερών, ενώ στη συνέχεια -όπως όλα δείχνουν- ενώπιον των δικαστικών λειτουργών θα βρεθούν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές του 14χρονου, προκειμένου να καταθέσουν για τη συμπεριφορά του ανηλίκου στο σχολείου.

Ανάμεσα στους όρους που επέβαλλε ο ανακριτής στο 14χρονο ήταν και η απαγόρευση μετάβασης και διαμονής του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Έτσι, οι γονείς του αποφάσισαν από εκείνη την ημέρα να μετακομίσουν στη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο απαρατήρητοι. Σύμφωνα με άτομα από το περιβάλλον τους, βρίσκονται πλέον σε άσχημη οικονομική κατάσταση, ενώ ο ανήλικος δολοφόνος δεν βγαίνει καθόλου από το σπίτι φοβούμενος την κοινωνική κατακραυγή. Την ίδια ώρα οι γονείς του θύματος είναι ακόμα βυθισμένοι στο πένθος και προσπαθούν να δώσουν δύναμη ο ένας στον άλλο προκειμένου να ξεπεράσουν το σοκ από τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου τους παιδιού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης