Τετραπλό φονικό στην Κύπρο: Δύο ή τρεις εκτελεστές γάζωσαν τον επιχειρηματία

Τετραπλό φονικό στην Κύπρο: Δύο ή τρεις εκτελεστές γάζωσαν τον επιχειρηματία

Εκτός υπηρεσίας βρισκόταν το ζευγάρι των αστυνομικών που βρήκε τραγικό θάνατο ενώ έτρωγαν με τα παιδιά τους σε εστιατόριο - Μυστήριο γιατί και η επίθεση στον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη (που χθες δολοφονήθηκε) είχε γίνει σε ίδια ημερομηνία, στις 23 Ιουνίου του 2012

Τετραπλό φονικό στην Κύπρο: Δύο ή τρεις εκτελεστές γάζωσαν τον επιχειρηματία
Ως ιδιαίτερα σοβαρή αξιολογεί η Κυπριακή Αστυνομία την υπόθεση του τετραπλού φονικού που σημειώθηκε χθες το βράδυ  στην Αγία Νάπα, με θύμα τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη, ένα μέλος της Αστυνομίας και τη σύζυγό του, καθώς και έναν αλλοδαπό, που φέρεται να είναι εκ των δραστών της δολοφονικής επίθεσης. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν περισσότεροι από δύο.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είπε ότι εξετάζονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε η εγκληματική ενέργεια για να απαντηθούν ερωτήματα, τα οποία προκύπτουν. Πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση την οποία διερευνούμε με κάθε προσοχή και σοβαρότητα, πρόσθεσε.

Όσον αφορά τους δράστες της επίθεσης, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «ήταν δύο ή τρεις, είναι κάτι το οποίο εξετάζεται», ενώ πρόσθεσε ότι ο εντοπισμός όσων εμπλέκονται αποτελεί προτεραιότητα.
Ερωτηθείς αν προβληματίζει την Αστυνομία η παρουσία μελών της Δύναμης στο χώρο, με ένα άτομο που την έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «θέλει λεπτό χειρισμό το όλο θέμα» και επανέλαβε ότι «για μας είναι μια σοβαρή υπόθεση και σαν μια τέτοια αντιμετωπίζεται».
Κλείσιμο

«Όντως υπάρχουν ερωτήματα, τα οποία αναμένεται να απαντηθούν» είπε, ενώ πρόσθεσε ότι η Αστυνομία πρέπει να μείνει απερίσπαστη για να επιτελέσει το δύσκολο ανακριτικό έργο, το οποίο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Αστυνομίας, οι έρευνες και εξετάσεις συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σύλληψη κάποιου προσώπου.
Είπε παράλληλα ότι οι προσπάθειες της Αστυνομίας για πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος είναι συνεχείς.

Πάντως, σύμφωνα με νέες πληροφορίες του protothema.gr, ο Αλβανός εκτελεστής στο αιματηρό επεισόδιο στην Αγία Νάπα δεν πυροβολήθηκε από τον αστυνομικό που τραυματίστηκε. Αυτό σημαίνει πως είτε  υπήρχε και άλλος ένοπλος στην φρουρά Καλοψιδιώτη, είτε ότι πυροβολήθηκε από τον δεύτερο εκτελεστή.


Τα γεγονότα
Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, γύρω στις 10.10 μμ το βράδυ της Πέμπτης, ο Φάνος Καλοψιδιώτης, 51 χρόνων, ο λοχίας της Αστυνομίας Ηλίας Χατζηευθυμίου, 46 χρόνων και η σύζυγός του, Σκεύη Χατζηευθυμίου, 39 χρόνων, μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους βρίσκονταν σε εστιατόριο, στην Αγία Νάπα.

Άγνωστα πρόσωπα εισήλθαν στο εστιατόριο και πυροβόλησαν εναντίον τους, με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν ο Καλοψιδιώτης, το ζεύγος Χατζηευθυμίου και ένας 41χρονος αλλοδαπός, ο οποίος φαίνεται πως είναι εκ των δραστών της επίθεσης.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά ένας 37χρονος, μέλος της Αστυνομίας που βρισκόταν στο ίδιο μέρος, καθώς και ένα ακόμη πρόσωπο.

Ο κ. Αγγελίδης διευκρίνισε ότι ο λοχίας υπηρετούσε στο Γραφείο Συλλογής Πληροφοριών του Αρχηγείου Αστυνομίας και ο τραυματισμένος αστυνομικός υπηρετεί στη ΜΜΑΔ (Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης).

Για τα μέλη της Αστυνομίας, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι ο Χατζηευθυμίου ήταν εκτός υπηρεσίας και με άδεια απουσίας, ενώ ο 37χρονος ήταν επίσης εκτός υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Αστυνομίας, η σκηνή αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή και άρχισαν έρευνες και εξετάσεις, ενώ επιτόπου μετέβησαν ο αρμόδιος Βοηθός Αρχηγός, ο Διευθυντής του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος, ο Αστυνομικός Διευθυντής και μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου.

Από τη σκηνή έχουν παραληφθεί τεκμήρια, και όπως είπε ο κ. Αγγελίδης «αξιολογούνται όλα τα στοιχεία και δεδομένα, τα οποία υπάρχουν».

Εξάλλου, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης βρέθηκε σε ανοιχτό χώρο, στη Αγία Νάπα, αυτοκίνητο να φλέγεται, μέσα στο οποίο εντοπίστηκε ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο, το οποίο εξετάζεται.

Για τον αλλοδαπό δολοφονηθέντα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι έχει ενημερωθεί σχετικά η Ιντερπόλ της χώρας καταγωγής του, ενώ αναμένονται στοιχεία που ενδεχομένως να βοηθήσουν τις εξετάσεις.

Για την υπόθεση έχει οριστεί ανακριτική ομάδα, αποτελούμενη από μέλη του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος Αρχηγείου Αστυνομίας. Ο κ. Αγγελίδης υπενθύμισε το πενταπλό φονικό, που συνέβη στις 23 Ιουνίου 2012, στην Αγία Νάπα και άλλες σχετικές εγκληματικές ενέργειες στην περιοχή, λέγοντας ότι «η χθεσινή εγκληματική ενέργεια σίγουρα θα εξεταστεί και σε συνάρτηση με άλλα στοιχεία που υπήρχαν τότε» και τα οποία ενδεχομένως να βοηθήσουν τις έρευνες.

Αναφερόμενος γενικά στην οπλοκατοχή, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι σύμφωνα με το νόμο, μέλη της Αστυνομίας, τα οποία είναι χρεωμένα με υπηρεσιακό οπλισμό, μπορούν να τον φέρουν πάντοτε μαζί τους. Αυτό αφορά ιδιαίτερα μέλη που υπηρετούν σε νευραλγικά τμήματα, τα οποία έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα, τα ναρκωτικά και άλλα καθήκοντα.
«Είναι σύνηθες να φέρουν μαζί τους τον οπλισμό, αναλόγως της φύσης και της επικινδυνότητας των καθηκόντων τους» είπε.

Τέλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι εδώ και αρκετό καιρό, η Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, ενώ η παρουσία της Δύναμης στην περιοχή Αμμοχώστου ενισχύεται από τις 18 Ιουνίου, λόγω της τουριστικής περιόδου, με συνεχείς ελέγχους και επιχειρήσεις.


Κύπρος: Εκτέλεσαν τον επιχειρηματία που γλίτωσε το 2012!
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Αγία Νάπα μπροστά στα μάτια εκατοντάδων τουριστών που βρίσκονται στο κυπριακό θέρετρο!

Νεκρός είναι ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης ο οποίος ήταν και ο στόχος της εγκληματικής ενέργειας του 2012 όταν είχαν σκοτωθεί πέντε άτομα που εργαζόντουσαν ως φρουροί του. Επίσης νεκρός είναι ένας αστυνομικός με τη γυναίκα του και ένας εκ των δραστών. Σοβαρά τραυματισμένος είναι ακόμα ένας αστυνομικός ο οποίος φέρεται να είναι αυτό που πυροβόλησε και σκότωσε τον έναν δράστη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε και δεύτερος δράστης ο οποίος διέφυγε κουτσαίνοντας.

Το αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα καμένο στο νεκροταφείο της Αγίας Νάπας και στο εσωτερικό του υπήρχε ένα αυτόματο Καλασνίκοφ.



Ο δράστης που βρέθηκε νεκρός είναι ένας 41χρονος Αλβανός για τον οποίο όλα δείχνουν πως ήταν πληρωμένος εκτελεστής.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο protothema.gr ότι ο επιχειρηματίας συνέτρωγε μαζί με τους δύο αστυνομικούς και τη σύζυγο του ενός όταν εμφανίστηκαν οι δύο δράστες και άρχισαν να πυροβολούν. Ο ένας εκ των αστυνομικών έβγαλε το όπλο του και ανταπέδωσε τα πύρα σκοτώνοντας τον έναν δράστη ο οποίος είναι αλλοδαπός και μάλλον εκτελούσε «συμβόλαιο θανάτου». Στο εστιατόριο βρισκόντουσαν και τα παιδιά του αστυνομικού που σκοτώθηκε, ηλικίας 13 και 14 ετών, τα οποία είδαν τους γονείς τους να πέφτουν νεκροί.

Το ζευγάρι των αστυνομικών


Τόσο ο νεκρός αστυνομικός όσο και ο τραυματίας ήταν εκτός υπηρεσίας και οπλοφορούσαν. Ο τραυματίας είναι και κουμπάρος του Φάνου Καλοψιδιώτη και όλα δείχνουν ότι εργαζόταν ως προσωπική φρουρά του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πληρωμένοι δολοφόνοι από την Ελλάδα είχαν επίσης εκτελέσει στις 23 Ιουνίου του 2012 τους πέντε φρουρούς του επιχειρηματία, στον ίδιο ακριβώς δρόμο. Επίσης στις 21 Ιουνίου του 2014 είχε δολοφονηθεί ο πατέρας του επιχειρηματία, Φάνου Καλοψιδιώτη. 

 
Τι είχε γίνει το 2012
Η δολοφονία του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη αργά χθες το βράδυ στην Αγία Νάπα της Κύπρου, είναι η συνέχεια μια ιστορίας αίματος. Ο Φάνος Καλοψιδιώτης ήταν ο στόχος του πενταπλού φόνου ακριβώς τέσσερα χρόνια πριν (23/6/2102) στην ίδια οδό (οδός Καταλυμάτων). Τότε οι δράστες νομίζοντας πως επέβαινε σε αυτοκίνητο εκτέλεσαν τους πέντε σωματοφύλακες του. Δράστες οι Έλληνες υπήκοοι Δ. Μαμαλικόπουλος και  Α. Τσεχειλίδης που είχαν «μισθωθεί» για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου. Και οι δύο ήταν γνωστοί στον αντιεξουσιαστικό χώρο στην Ελλάδα ενώ ο Μαμαλικόπουλος θεωρήθηκε και πιθανός δράστης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Μαμαλικόπουλος και Τσεχειλίδης  εκτίουν ποινές πεντάκις ισοβίων.

Στις 21 Ιουνίου του 2014 στην Αγία Νάπα δολοφονήθηκε ο πατέρας του Φάνου Καλοψιδιώτη, Γιάννης 77 ετών.

Οι επίμονοι δράστες πέτυχαν τελικώς να σκοτώσουν και τον Φάνο Καλοψιδιώτη μετά από αλλεπάλληλες απόπειρες εναντίον του μερικές εκ των οποίων αποτράπηκαν τη τελευταία στιγμή.

Το 1996 είχε σκοτωθεί από έκρηξη βόμβας ο αδελφός του Φάνου Καλοψιδιώτη, Άντρος.

Ο Φάνος Καλοψιδιώτης από το 1984 ζούσε στις ΗΠΑ όπου παρέμεινε μετά τις σπουδές του. Μετά την δολοφονία του αδελφού του το 1996 ο πατέρας του τον προέτρεπε να επιστρέψει στη Κύπρο, κάτι που έγινε το 2004. Η δραστηριότητα του φαίνεται να ενόχλησε συμφέροντα στη περιοχή αλλά και σε άλλες περιοχές της Κύπρου και αυτό οδήγησε σε καταστάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την προσπάθεια φυσικής του εξόντωσης.

Δείτε βίντεο: Πληρωμένος δολοφόνος σκότωσε τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη στην Αγ.Νάπα




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης