Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τη βόμβα κάτω από μια μεταλλική σκάλα στη βόρεια πλευρά του κτιρίου και η έκρηξη προκάλεσε την κατάρρευση ενός τμήματος του τοίχου
Μια εκκωφαντική έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή της Πόμπιας στο Ηράκλειο τα ξημερώματα του Σαββάτου και οι κάτοικοι που βγήκαν ανάστατοι από τα σπίτια τους διαπίστωσαν με έκπληξη και τρόμο ότι προερχόταν από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο τοπικό Λύκειο!
Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τη βόμβα κάτω από μια μεταλλική σκάλα στη βόρεια πλευρά του κτιρίου και η έκρηξη προκάλεσε την κατάρρευση ενός τμήματος του τοίχου, ενώ τα τζάμια που έγιναν θρύψαλα από το ωστικό κύμα εκσφενδονίστηκαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 40 μέτρων, ευτυχώς χωρίς να προκαλέσουν κάποιον τραυματισμό!
Οι αστυνομικοί που απέκλεισαν το σχολικό κτίριο και έκαναν εκτεταμένες έρευνες, βρήκαν μια βαριοπούλα και υλικά για την κατασκευή βόμβας που άφησαν πίσω τους οι δράστες και τα έστειλαν για εργαστηριακή εξέταση μαζί με τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.
Πάντως, το σχολείο επρόκειτο να λειτουργήσει κανονικά σήμερα, με την επανέναρξη των μαθημάτων μετά τις γιορτές του Πάσχα. Την έρευνα για τον εντοπισμό των βομβιστών και την εξιχνίαση του κινήτρου της επίθεσης διενεργούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με τους άνδρες του αστυνομικού τμήματος Μοιρών.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).