Αγρίνιο: Φοιτητές έτρεψαν σε φυγή την Ράνια Αντωνοπούλου
Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας είχε προγραμματισμένη ομιλία στο Επιμελητήριο της πόλης - Φυγαδεύτηκε όταν εισεβαλαν στην αίθουσα οι καταληψίες και έμεινε αποκλεισμένη για δύο ώρες στο γραφείο της Διοίκησης
Κατάληψη από πολλούς φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, όπου προγραμματιζόταν να λάβει χώρα η εκδήλωση με ομιλήτρια την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ράνια Αντωνοπούλου.
Όπως μεταδίδει το agrinionews.gr, φοιτητές εμπόδισαν και ακύρωσαν την εκδήλωση με θέμα «Κοινωνική οικονομία και πολιτικές αντιμετώπισης της λιτότητας και της ανεργίας», την οποία οργάνωνε η δημοτική παράταξη «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα», η οποία είχε προσκαλέσει την υπουργό στην πόλη.
Δεκάδες φοιτητές, αιφνιδιάζοντας ακόμη και την Αστυνομία, εισέβαλαν στο χώρο του Επιμελητηρίου γύρω στις 19:00 και κατέλαβαν την αίθουσα, από την οποία η υπουργός αρχικά φυγαδεύτηκε και επί δίωρου παρέμεινε αποκλεισμένη στο γραφείο της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, στον ίδιο όροφο.
Βίντεο από την πορεία των φοιτητών στο Αγρίνιο
Κλείσιμο
Την εκδήλωση με θέμα «κοινωνική οικονομία και πολιτικές αντιμετώπισης της λιτότητας και της ανεργίας» την οργάνωνε η δημοτική παράταξη «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα», η οποία είχε προσκαλέσει την υπουργό στην πόλη.
Με την κινητοποίηση αυτή οι φοιτητές συνέχισαν της πράξεις διαμαρτυρίας, ζητώντας να σταματήσει η υποβάθμιση των τριών τμημάτων του Αγρινίου σε ακαδημαϊκό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο φοιτητικής μέριμνας (στέγαση-σίτιση)
Από το σκηνικό δεν έλειψαν οι φραστικές αντεγκλήσεις μεταξύ των φοιτητών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τους αποδοκίμασαν.
Οι φοιτητές αποχώρησαν γύρω στις 20:40 από το Επιμελητήριο, συνεχίζοντας με πορεία στο κέντρο της πόλης.
Παρόντες ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τριανταφύλλου και Γ. Βαρεμένος.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι