Δεν φεύγουν από τον Πειραιά οι μετανάστες

Δεν φεύγουν από τον Πειραιά οι μετανάστες

Παραμένουν στο λιμάνι 4.616 - Πείστηκαν μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις να φύγουν 458 πρόσφυγες 

Δεν φεύγουν από τον Πειραιά οι μετανάστες
Σε γόρδιο δεσμό εξελίσσεται η υπόθεση του hotspot του Πειραιά για την κυβέρνηση, καθώς οι περισσότεροι
πρόσφυγες εμφανίζονται απρόθυμοι να αναχωρήσουν για άλλα κέντρα φιλοξενίας ανά την Ελλάδα. Μετά από διαπραγματεύσεις το απόγευμα του Σαββάτου αναχώρησαν 8 πούλμαν με 458 άτομα για Ελαιώνα και Ημαθία, με το συνολικό αριθμό των ατόμων που παραμένουν πλέον στο λιμάνι να μειώνεται στους 4.616. 

Ενδεικτική η κατάσταση που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του protothema.gr το πρωί του Σαββάτου με λεωφορεία να έχουν σταθμεύσει στο χώρο μπροστά από την είσοδο για τις προβλήτες Ε1 και Ε2 αλλά να παραμένουν άδεια καθώς οι μετανάστες δεν ήθελαν να επιβιβαστούν. 

Τελικά αναχώρησαν οκτώ λεωφορείων με προορισμό τον Ελαιώνα και την Ημαθία.
Κλείσιμο

Συγκεκριμένα 350 άτομα μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα και 108 στην Ημαθία.







Όπως λένε οι περισσότεροι φοβούνται ότι η πολιτεία θα τους εγκλωβίσει στους χώρους φιλοξενίας μεταναστών και μετά θα τους διώξει βάσει της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.

Την ίδια ώρα, γιατροί που επιχειρούν στον Πειραιά, όπου τους τελευταίους δύο και πλέον μήνες έχει μετατραπεί σε άτυπο hotspot, επισημαίνουν ότι έχει παρατηρηθεί αύξηση δερματικών παθήσεων, λοιμώξεων του αναπνευστικού και γαστρεντερίτιδες ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούν στο λιμάνι.


Χωρίς τέλος οι ροές στα νησιά

Και ενώ η κατάσταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπως η Χίος, αλλά και στους μεγαλύτερους καταυλισμούς του Πειραιά και της Ειδομένης είναι ένα σημείο πριν την «έκρηξη», οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία δεν έχουν σταματήσει παρά το γεγονός ότι φιλοδοξείται από τη Δευτέρα να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για την επαναπροώθηση προσφύγων από το ελληνικό στο τουρκικό έδαφος.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης