Ιωάννινα: Ιερόσυλοι ξάφρισαν εκκλησία και της έβαλαν φωτιά!
Οι δράστες παραβίασαν το παγκάρι και «ξάφρισαν» άγνωστο μέχρι στιγμής ποσόν
Μια από τις δεκάδες εισβολές ιερόσυλων σε ναούς και μοναστήρια της Ηπείρου, εξιχνιάστηκε χάρη στην έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Ιωαννίνων. Οι δυο δράστες δεν είχαν αρκεστεί στη λεία τους, αλλά προσπάθησαν και να πυρπολήσουν το ναό!
Ήταν ξημερώματα της 26ης Ιανουαρίου, όταν οι ιερόσυλοι διέρρηξαν ένα παράθυρο της εκκλησίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ελεούσα Ιωαννίνων, μπήκαν από αυτό μέσα, παραβίασαν το παγκάρι και άρπαξαν από μέσα άγνωστο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια, περιέλουσαν όλους τους εσωτερικούς χώρους με πετρέλαιο και έβαλαν φωτιά προκαλώντας σημαντικές ζημιές.
Ένα μήνα μετά, ο βανδαλισμός και η κλοπή εξιχνιάστηκαν και ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο Έλληνες ηλικίας 35 και 29 χρόνων, που δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορές και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Το Growthfund Investor Summit 2026, πραγματοποιείται στις 22 Ιουνίου φιλοδοξώντας να αναδείξει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στον νέο γεωοικονομικό χάρτη
Σχολές και τμήματα, φιλοσοφία και προτεραιότητες, δυνατότητες και προοπτικές που συναποτελούν το ακαδημαϊκό οικοδόμημα του UNIC Athens και δίνουν το στίγμα του στη νέα, λαμπρή και συναρπαστική εποχή γνώσης.