Δημοσκόπηση: Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου χειρίστηκε καλύτερα την κρίση από τον Τσίπρα

Δημοσκόπηση: Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου χειρίστηκε καλύτερα την κρίση από τον Τσίπρα

Ένας στους δύο Έλληνες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει

Δημοσκόπηση: Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου χειρίστηκε καλύτερα την κρίση από τον Τσίπρα
Μπορεί η νέα χρόνια να ήρθε αφήνοντας πίσω της το δραματικό από κάθε άποψη 2015, ωστόσο, οι Έλληνες πολίτες μοιάζουν να το ίδιο απογοητευμένοι και καθόλου αισιόδοξοι για το 2016.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η Κάπα Research το 69,5% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι η νέα χρονιά φαντάζει το ίδιο κακή με εκείνη που μόλις έφυγε, ενώ το 55,1% προβλέπει ότι «τα πράγματα θα χειροτερέψουν». 

Ένα 71,5%, εκτιμά ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πήγαν προς το χειρότερο, ενώ σε ό,τι αφορά στην προσωπική και οικογενειακή οικονομική τους κατάσταση λένε, σε ποσοστό 65,6%, ότι τα πράγματα χειροτέρεψαν. Επίσης, το 57,7% είναι απαισιόδοξο για την οικονομική του κατάσταση και για το 2016.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους δύο θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει και ότι θα χρειαστεί να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.

Ακόμη, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής, το 58,7% αναδεικνύει ως σημαντικότερο γεγονός του 2015 και ως τα σημαντικότερα πρόσωπα που επηρέασαν τα πράγματα στη χώρα τον Αλέξη Τσίπρα σε ποσοστό 70,4% και τον Γιάνη Βαρουφάκη σε ποσοστό 39,7%.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι περισσότεροι Έλληνες θεωρούν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν πιο αποτελεσματική στη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση ποια κυβέρνηση -από το 2009 έως σήμερα- διαχειρίστηκε καλύτερα την ελληνική οικονομική κρίση, το 20,9% επέλεξε εκείνη του 2012-2014 υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ το 17,7% επέλεξε την κυβέρνηση 2015 υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμη, το 8,7% θεωρεί καλύτερη τη διαχείριση της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου (2011-2012) και μόλις το 6,1% επιλέγει εκείνη του Γιώργου Παπανδρέου (2009-2011).

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη ερώτηση το 45,9% των ερωτηθέντων απάντησε «καμία». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης