«Άκρες» για να πουλήσει όπλα στον ISIS έψαχνε ο λαθρέμπορος που συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ.

«Άκρες» για να πουλήσει όπλα στον ISIS έψαχνε ο λαθρέμπορος που συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ήταν προμηθευτής όπλων της Χεζμπολάχ, άλλων ένοπλων οργανώσεων της Μέσης Ανατολής και ομάδων που δρουν σε Ιράν, Ιράκ, Λιβύη και Ουκρανία

«Άκρες» για να πουλήσει όπλα στον ISIS έψαχνε ο λαθρέμπορος που συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ.
Τις έρευνες για τη δράση του 49χρονου μεγαλέμπορου λαθραίων  όπλων, συνεχίζουν οι αρχές μετά την σύλληψή του την Τρίτη στον Ασπρόπυργο. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί οτι ο 49χρονος έψαχνε «δίαυλο» συνεργασίας με τον ISIS για την αγοραπωλησία σύγχρονων οπλικών συστημάτων, τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ακόμη και μαχητικών αεροσκαφών.

Φέρεται, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, να ήταν προμηθευτής όπλων της Χεζμπολάχ, άλλων ένοπλων οργανώσεων της Μέσης Ανατολής και ομάδων που δρουν σε Ιράν, Ιράκ, Λιβύη και Ουκρανία. 

Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι υπήκοος ΗΠΑ και Ιορδανίας, με τις αμερικανικές αρχές τις τελευταίες εβδομάδες, να έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τον εντοπισμό του στη χώρα μας, έχοντας πληροφορίες ότι θα έρθει εδώ προκειμένου να κλείσει συναντήσεις με «άγνωστα» άτομα για την αγοραπωλησία όπλων. 
Κλείσιμο

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, επιχειρώντας να εξηγήσουν την «εύκολη» διαρροή τόσων πληροφοριών για το παρελθόν του, εκτιμούν πως ο 49χρονος μπορεί να ήταν ένα «δόλωμα» ξένων μυστικών υπηρεσιών σε κυκλώματα λαθρεμπόρων όπλων, ένας ελεγχόμενος εσωτερικός πληροφοριοδότης (insider), σε παραγγελίες προμήθειας οπλισμού από ένοπλες οργανώσεις και ελέγχου αυτών των αγοραπωλησιών. 

Η σπουδή των αμερικανικών αρχών για τη σύλληψή του αποδίδεται από τις ίδιες πηγές ενημέρωσης είτε σε «ξεκάρφωμα» αυτής της συνεργασίας του είτε σε διακοπή της πιθανής «αυτονόμησής» του, κάτι που φαίνεται πιθανότερο. Μήπως, δηλαδή, ο 49χρονος προέβη σε ανεξέλεγκτες ενέργειες, εκτός ελεγχόμενης δράσης, επιδιώκοντας ίσως την επαφή με τον Ισλαμικό Στρατό και την προμήθεια όπλων σε αυτόν με σκοπό τα υπέρογκα κέρδη. Δεν αποκλείεται η έλευσή του στη χώρα μας πριν από τρεις ημέρες από την Αίγυπτο, όπου είναι μόνιμος κάτοικος, να είναι αποτέλεσμα μιας «στημένης» συνάντησης για τη συμφωνία αγοραπωλησίας όπλων, με σκοπό τη σύλληψή του. 

Διαπιστώνεται ότι ο συγκεκριμένος άνδρας έκανε συχνά ταξίδια στην Ελλάδα, προκειμένου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να έχει συναντήσεις με άτομα που ενδεχομένως σχετίζονταν με συμφωνίες αγοραπωλησιών οπλισμού (μαχητικά αεροσκάφη, πυραύλους, σύγχρονα αντιαεροπορικά όπλα, πολεμικά τυφέκια, πιστόλια, διόπτρες, φυσίγγια) και να κανονίσει τις λεπτομέρειες μεταφοράς τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης