Καταστροφές σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία - Αγωνία για το επόμενο 24ωρο

Καταστροφές σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία - Αγωνία για το επόμενο 24ωρο

Ακραία καιρικά φαινόμενα μέχρι το βράδυ της Παρασκευής - Κατέρρευσε τριώροφη πολυκατοικία στο Καματερό - Ένας νεκρός στο Μενίδι και μια αγνοούμενη στο Καματερό - Δυο άτομα εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητο στην Ελευσίνα 

Καταστροφές σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία - Αγωνία για το επόμενο 24ωρο
Σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρη την χώρα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε την Πέμπτη πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και την Αττική, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε συνολικά 835 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και παροχή βοήθειας. 

Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στο Μενίδι, όπου το μεσημέρι ένας άντρας έχασε τη ζωή του, αλλά και στο Καματερό, όπου μια τριώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε λόγω της κακοκαιρίας, στο ρέμα της Εσχατιάς, στο ύψος της συμβολής με Κωστή Παλαμά, στο Καματερό.

Κλείσιμο
Στην περιοχή στάλθηκε άμεσα κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και μηχανήματα, προκειμένου να απομακρυνθούν, έστω και την τελευταία στιγμή τα φερτά υλικά, καθώς υπάρχουν φόβοι για ανάσχεση της ροής και πλημμυρικά φαινόμενα.



Φωτογραφίες πριν




Φωτογραφίες μετά


Το κτίριο στο Καματερό είχε εκκενωθεί από πέρυσι, με ενέργειες της Περιφέρειας σύμφωνα με την οποία είχαν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις υποστήριξης της τριώροφης οικοδομής -που είχε νομιμοποιηθεί. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν αρκετές και το κτίριο κατέρρευσε.







Ένας νεκρός και αγνοούμενοι 

Δυστυχώς, η κακοκαιρία άφησε πίσω της και έναν νεκρό.

Ένας άνδρας 40 ετών έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο Μενίδι, εκεί όπου τις τελευταίες ώρες είναι σε εξέλιξη έρευνα της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑ, καθώς εντοπίστηκε όχημα που έχει παρασυρθεί, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Λίγο νωρίτερα, ξανά στο Καματερό, ένα όχημα βρέθηκε αναποδογυρισμένο σε ρέμα, ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό της οδηγού.

Μάλιστα, για την αντιμετώπιση όλων των συμβάντων, θα συνεχίσουν να επιχειρούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας 140 συνεργεία με 560 πυροσβέστες.

Λεωφόρος Κηφισού ώρα 11:20


Νωρίτερα την Πέμπτη, δυο άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους, στην περιοχή της Ελευσίνας. Οι δυο επιβάτες είδαν το αυτοκίνητο να ακινητοποιείται στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκριτών και να γεμίζει νερό! Μετά από επιχείρηση της Πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Στις Αχαρνές, όπου ξεχείλισαν χείμαρροι από την σφοδρή νεροποντή, παρασύρθηκε ένας πυροσβέστης, ο οποίος όμως εντοπίστηκε έγκαιρα από συναδέλφους του και μεταφέρθηκε προληπτικά στην πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, όπως ενημέρωσε μέσω Twitter ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους 

Λόγω της κακοκαιρίας επικράτησε και κυκλοφοριακό κομφούζιο στους περισσότερους δρόμους της Αθήνας, καθώς η έντονη βροχόπτωση τους μετέτρεψε σε ποτάμια. Το μεσημέρι, ουρά 11 χιλιομέτρων σχηματίστηκε στη λεωφόρο Κηφισού. Συγκεκριμένα, η ουρά ξεκινούσε πίσω από τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και έφτανε μετά τον κόμβο της Νέας Φιλαδέλφειας.



Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και στο Παλαιό Ψυχικό, όπου κολώνες της ΔΕΗ και πεύκα έπεσαν. Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου, όπου έστειλε συνεργεία προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Σύμφωνα με κατοίκους τις ζημιές προκάλεσε ένας μικρός ανεμοστρόβιλος που διήρκησε 1 με 2 λεπτά. 





Καταστροφές στην πλατεία Δροσοπούλου στη Φιλοθέη, κοντά στο θερινό σινεμά











Δρόμος στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας έχει μετατραπεί σε ποτάμι




Κεντρικός δρόμος στην Πετρούπολη έχει μετατραπεί σε λάσπη:


Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα 

Πολλά ήταν τα προβλήματα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σε Βάρδα, Βουπράσιο και Ψάρι,  το νερό της βροχής μετέτρεψε περιοχές σε λίμνες, ενώ σύμφωνα με τους υπευθύνους της Πολιτικής Προστασίας χείμαρροι υπερχείλισαν. 



Στην Πατρών – Πύργου η κυκλοφορία γινόταν με πολλά προβλήματα, ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος του Βουπρασίου.



Προβλήματα υπήρξαν επίσης στη Δυτική Αχαία, όπου και εκεί είχαμε υπερχείλιση χειμάρρων, όχι, όμως, όπως στην Ηλεία.



Κατολίσθηση σημειώθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, στην Παναγοπούλα, από φερτά υλικά εργοταξίου στην υπό κατασκευή Νέα Εθνική Οδό.



Κατολίσθηση επίσης σημειώθηκε στα Αραχωβίτικά, στο παλιό λιμανάκι. 

«Ο δήμος μας βρίσκεται ουσιαστικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των ζημιών που έχουν προκαλέσει οι καταιγίδες», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας, Χρήστος Νικολάου. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στις περιοχές Σαγέικα, Λιμνοχώρι, Καλαμάκι και Λακκόπετρα, λόγω των πλημμυρών από την υπερχείλιση χειμάρρων, αλλά δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές. Επίσης, ο κ. Νικολάου τόνισε ότι έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές και στις αγροτικής καλλιέργειες.



Εν τω μεταξύ, συνεργεία του δήμου αλλά και ιδιώτες με μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί και όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ειδικά στην πόλη Βάρδα έχουν πλημμυρίσει ο κεντρικός δρόμος, σπίτια και καταστήματα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πλέουν στην περιοχή κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό πως η Πυροσβεστική ζήτησε ενισχύσεις για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Υπάρχουν επίσης κάποιες αναφορές κατοίκων για ανεμοστρόβιλο στην περιοχή, οι οποίες όμως για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται. Στην περιοχή πάντως οι άνεμοι είναι ισχυρότατοι και αυτό δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Πλημμύρισε η Κως από την έντονη βροχόπτωση

Προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση στην Κω καθώς οι δρόμοι της μετατράπηκαν σε ποτάμια.



Η εθνικής Αντιστάσεως, το 1ο χλμ. της Επαρχιακής οδού, το Πλατάνι αλλά και ο επαρχιακός στο δρόμο του Μαρινόπουλου ήταν απροσπέλαστα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα. Ακόμα σε αρκετά σημεία τόσο στην πόλη της Κω όσο και στα χωριά (κυρίως στο Ζηπάρι) υπήρξε πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων καθώς οι δρόμοι είχαν γεμίσει κλαδιά και διάφορα αντικείμενα τα οποία κατέβαζαν τα ορμητικά νερά των ποταμών.



Ένα σπάνιο φαινόμενο στην
Σάμο και συγκεκριμένα στο Ποσειδώνιο, όπου  χτύπησε ηλεκτρική καταιγίδα. 




Ο καιρός την Παρασκευή

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ
ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ.
ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ 7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 ΜΕ 7 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΙΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 4 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης