«Καμπανάκι»: 20.000 μαθητές θα αποχωρήσουν από τα ιδιωτικά σχολεία λόγω ΦΠΑ

«Καμπανάκι»: 20.000 μαθητές θα αποχωρήσουν από τα ιδιωτικά σχολεία λόγω ΦΠΑ

«Αυτό σημαίνει και 5.000 απολύσεις προσωπικού» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων - Ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί δεν ήταν ποτέ μέσα. Άρα τι εξαιρούνται; Εξαιρούν κάτι που δεν ήταν μέσα; Η κοροϊδία έχει κι ένα όριο»


«Καμπανάκι»: 20.000 μαθητές θα αποχωρήσουν από τα ιδιωτικά σχολεία λόγω ΦΠΑ
Την αγανάκτησή του εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων, Χαράλαμπος Κυραϊλίδης για το ποσοστό του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και το συνεχιζόμενο... σήριαλ με τα «επεισόδια» που ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο. 

Ο κ. Κυραϊλίδης δήλωσε στον τηλεοπτικό αέρα: «Περιμένουμε να βγει επίσημα μία απόφαση».

Ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί δεν ήταν ποτέ μέσα. Άρα τι εξαιρούνται; Εξαιρούν κάτι που δεν ήταν μέσα; Η κοροϊδία έχει κι ένα όριο». «Αυτό που ισχύει με βάση του νόμου αναδρομικά από 20/7 είναι το 23% και στα σχολεία και στα φροντιστήρια».
Κλείσιμο

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Star και στην Πόπη Τσαπανίδου, σχολίασε: «Οι γονείς των παιδιών που επιλέγουν τα ιδιωτικά σχολεία φορολογούνται κανονικά, συνεισφέρουν για να είναι καλύτερα τα δημόσια, ενώ δεν παίρνουν το αγαθό αυτό, πληρώνουν τεκμήριο για τη φοίτησή τους, κι έρχεται ο κ. Φίλης να μας πει ότι όσοι φοιτούν στα ιδιωτικά σχολεία είναι παιδιά εύπορων οικογενειών; Μην κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια» είπε ο κ. Κυραϊλίδης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων σημείωσε πως αν το μέτρο εφαρμοστεί από αύριο «από τα ιδιωτικά σχολεία θα αποχωρήσουν 20.000 μαθητές, αυτό σημαίνει και 5.000 απολύσεις προσωπικού» και πρόσθεσε πως «υπάρχει μία δυσκολία οικονομική στους γονείς από πέρυσι, αλλά φέτος διογκώθηκε γιατί όλοι είναι σε μία στάση άμυνας περιμένοντας να δουν τι πρόκειται να συμβεί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης