Μετανάστες διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή για την ιθαγένεια

Μετανάστες διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή για την ιθαγένεια

Σύμφωνα με του διαδηλωτές, οι διατάξεις που περιλάμβανονται στο νέο σχέδιο νομού αποκλείει από το δικαίωμα της ιθαγένειας τα μισά από τα παιδια των μεταναστών

Μετανάστες διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή για την ιθαγένεια
Έξω από τη Βουλή βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 300 μετανάστες και μέλη μεταναστευτικών οργανώσεων, ζητώντας απο την ελληνική κυβέρνηση να δοθεί ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά των νόμιμων μεταναστών.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος στις 7:30 και μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας κατευθύνθηκαν στη είσοδο του Κοινοβουλίου που βρίσκεται στη συγκεκριμένη λεωφόρο. Αφορμή της διαμαρτυρίας τους ειναι το νέο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια που έρχεται στη Βουλή.

Σύμφωνα με του διαδηλωτές, οι διατάξεις που περιλάμβανονται στο νέο σχέδιο νομού αποκλείει από το δικαίωμα της ιθαγένειας τα μισά από τα παιδια των μεταναστών. Επιπλέον, σύμφωνα με υπολογισμούς στη χώρα μας ζουν 200.000 παιδιά μεταναστών κι από αυτά ιθαγένεια θα λάβουν -με τις εώς τώρα προτάσεις- τα 100.000 παιδια.

Οι οργανώσεις, αλλά και οι μετανάστες, ζητούν απο τους εκπροσώπους του ελληνικού Κοινοβουλίου να προωθήσουν τροποποιήσεις που θα καταργούν τους αποκλεισμούς από την ιθαγένεια μεγάλης μερίδας παιδιών. Μάλιστα αντιπροσωπεία των μεταναστών, συνόδευομενη από τέσσερα παιδιά, παρέδωσε ψήφισμα στο γραφείο της προέδρου της Βουλής.

Κλείσιμο








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης