Τεράστια ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες του πλοίου «Μύκονος»

Τεράστια ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες του πλοίου «Μύκονος»

Επί μία ώρα προσπαθούσε να δέσει στο λιμάνι της Σύρου το «Νήσος Μύκονος» - Το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει για την Ικαρία μετά την εξασθένηση των ανέμων

Τεράστια ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες του πλοίου «Μύκονος»
Σε ασφαλές αγκυροβόλιο στο λιμάνι της Σύρου παραμένει από χθες βραδυ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μύκονος» το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει για την Ικαρία μετά την εξασθένηση των ανέμων.

Το πλοίο που μεταφέρει 429 επιβάτες, 43 ΙΧ, 23 φορτηγά και 14 δίκυκλα πραγματοποιεί το δρομολόγιο από Πειραιά προς Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο, Καρλόβασι, Βαθύ.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το πλοίο αναγκάστηκε χθες, Μεγάλη Πέμπτη, να διακόψει το ταξίδι του για την Ικαρία και τη Σάμο και να επιστρέψει στο λιμάνι της Σύρου.
Συγκεκριμένα ενώ το πλοίο κατάφερε να προσεγγίσει τα λιμάνια της Σύρου και της Μυκόνου λίγο μετά τη Μύκονο ο καιρός αγρίεψε και ο πλοίαρχος αναγκάστηκε να αναζητήσει ασφαλές αγκυροβόλιο. Οι καταστάσεις και στη Σύρο δεν ήταν οι καλύτερες με το πλοίο να προσπαθεί να δέσει επί μία ώρα στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Δείτε το βίντεο του cyclades 24
Κλείσιμο


Τελικά χάρη στις προσπάθειες του καπετάνιου, του πληρώματος και των Καβοδετών οι οποίοι έδωσαν και αυτοί «μάχη» με τις καιρικές συνθήκες, το πλοίο κατάφερε και πλαγιοδέτησε δίνοντας τέλος στο μαρτυρικό ταξίδι των επιβατών.

Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης η ΕΜΥ εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο, Ικάριο, νότιο Ευβοϊκό, Στενό Καφηρέα, δυτικό, ανατολικό, Κρητικό, Καρπάθιο, και θάλασσα Σάμου. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται σύμφωνα με την ΕΜΥ από σήμερα το απόγευμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης