protothema.gr : Πρώτοι μακράν στο διαδίκτυο

protothema.gr : Πρώτοι μακράν στο διαδίκτυο

Το protothema.gr, το ψηφιακό alter ego της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», επιβεβαιώνει με επιδόσεις-ρεκόρ την ηγετική θέση του στο ελληνικό Ιντερνετ με 550.000 μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα, και προκαλεί σε μονομαχία επισκεψιμότητας ακόμη και το πανίσχυρο Facebook.

protothema.gr : Πρώτοι μακράν στο διαδίκτυο
Ανάμεσα στα εντυπωσιακά στοιχεία επισκεψιμότητας που εμφανίζει το protothema.gr -και εκτός από τις 550.000 περίπου μοναδικούς επισκέπτες κατά τον ημερήσιο μέσο όρο- υπάρχει ένα δεδομένο που πραγματικά χρήζει ιδιαίτερης μνείας: στις εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν στη διάρκεια του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015 παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση των επισκεπτών που χρησιμοποιούσαν κάποιο φορητό μέσο για να περιηγηθούν στο protothema.gr, κυρίως smartphones. Είναι χαρακτηριστικό ότι, κατά τις εκλογικές βραδιές, ένα ποσοστό πολύ κοντά στο 50% των χρηστών αφορούσε σε κινητά τηλέφωνα με δυνατότητα πλοήγησης στο Διαδίκτυο και tablet - και η τεχνολογία «responsive», χάρη στην οποία βελτιστοποιείται αυτόματα η εμφάνιση του site αναλόγως των ειδικών προδιαγραφών της συσκευής, σίγουρα συνέτεινε σε αυτό. 

Οι επιδόσεις που κατέγραψε το protothema.gr κατά τη διάρκεια του 2014, μιας χρονιάς γεμάτης από συνταρακτικά γεγονότα σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής στην Ελλάδα, αποτυπώνουν το πόσο μεγάλη ήταν η ανάγκη του κοινού για άμεση ενημέρωση - αλλά και για εκείνα τα κρίσιμα επιπλέον στοιχεία που μόνο ένας δημοσιογραφικός μηχανισμός όπως αυτός που τροφοδοτεί διαρκώς με περιεχόμενο το «Πρώτο Θέμα» και το protothema.gr μπορεί να εξασφαλίσει: την εγκυρότητα, την ψυχραιμία, την ανάλυση και το σχόλιο, σχεδόν την ίδια στιγμή που το εκάστοτε γεγονός βρίσκεται εν εξελίξει.

Το protothema.gr καθιερώθηκε στην κορυφή του ελληνικού Ιντερνετ και όχι μόνο μεταξύ των ειδησεογραφικών sites, κάτι που πιστοποιείται από τα στατιστικά του Ιανουαρίου 2015: το πλήθος των μοναδικών χρηστών του protothema.gr έφτασε τον αριθμό 4.579.000, το οποίο είναι και το όριο της συνολικής πληθυσμιακής διείσδυσης του Διαδικτύου στην Ελλάδα, όπως φαίνεται και από τους μοναδικούς χρήστες του πιο δημοφιλούς από τα social media, του Facebook, το οποίο «τερματίζει» ελάχιστα μπροστά από το protothema.gr, με
Κλείσιμο
4.600.000 μοναδικούς χρήστες.

Η εικόνα για τις επιδόσεις του protothema.gr το 2014, την καλύτερη ως τώρα χρονιά του από το 2008, όταν και άρχισε να λειτουργεί, συμπληρώνεται με τα εξής στοιχεία: 142.393.568 επισκέψεις, 26.519.632 μοναδικοί χρήστες, 537.960.898 προβολές σελίδας. Σύμφωνα με το Google Analytics, οι χρήστες του protothema.gr ήταν κατά 18,38% αυξημένοι σε σχέση με το 2013 - κάτι που ισοδυναμεί με κανονικό άλμα εις ύψος. Αύξηση παρουσίασαν όμως και οι προβολές σελίδων με 13,57%, όπως και η μέση διάρκεια περιόδου σύνδεσης με 10%. 

Με λίγα λόγια, το ψηφιακό alter ego της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το protothema.gr, έχει ξεφύγει: μακράν πρώτο σε επισκεψιμότητα από κάθε άλλο ειδησεογραφικό κόμβο στο ελληνικό Διαδίκτυο, συνιστά πλέον ανοιχτά τον εκ των έσω -απολύτως ευχάριστο και δημιουργικό- συναγωνισμό στη Νο 1 κυριακάτικη εφημερίδα της χώρας. Μάλιστα, ο συνδυασμός δύο τόσο ισχυρών ΜΜΕ κάτω από την ίδια εκδοτική στέγη, τα οποία βρίσκονται σε διαρκή αλληλεπίδραση όπως το «Πρώτο Θέμα» και το protothema.gr, αποτελεί ένα μάλλον ασυνήθιστο φαινόμενο - και, βέβαια, μια ξεχωριστή επιτυχία. 

Limit-up για το newmoney.gr

Τη διαρκή και αλματώδη άνοδο που καταγράφει η επισκεψιμότητα στο newmoney.gr επιβεβαιώνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Google Analytics. Με 112.882 μοναδικούς αναγνώστες σε μία και μόνο ημέρα (δειγματοληπτικά τη 18η Μαρτίου 2015) και έχοντας περισσότερες από 240.000 σελιδοπροβολές ως καθημερινό μέσο όρο, το newmoney.gr αναπτύσσεται και καθιερώνεται ταχύτατα. Διαδικτυακός κόμβος «εξ αίματος» συγγενής με το protothema.gr, αποτελεί το νέο αλλά ιδιαίτερα δυναμικό μέλος της ψηφιακής οικογένειας του «Πρώτου Θέματος». Το τελευταίο εξάμηνο το newmoney.gr έχει τριπλασιάσει τη δημοφιλία του, ενώ σε μηνιαία βάση οι μοναδικοί επισκέπτες του ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο τον μήνα.




Διαδικτυακή ολοκλήρωση

Newsauto.gr, olivemagazine.gr, protothemanews.com, aboutickets.com - ή αλλιώς όλα όσα χρειάζεται κάποιος να ξέρει για το αυτοκίνητο, τον κόσμο της γεύσης, την ελληνική επικαιρότητα στα αγγλικά και το πώς θα βρει τα πιο οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια. Πιο αναλυτικά, το newsauto.gr είναι σήμερα το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές site αυτοκινήτου στην Ελλάδα, με περισσότερους από μοναδικούς -και φανατικά πιστούς- επισκέπτες την ημέρα. 

Σε ό,τι αφορά το olivemagazine.gr, για πρώτη φορά το τραπέζι ετοιμάζουν 7 διαφορετικοί σεφ, οι οποίοι ανήκουν στην αφρόκρεμα της ελληνικής μαγειρικής τέχνης. Με 30.000 μοναδικούς χρήστες την ημέρα, το olive.gr εγγυημένα ανοίγει την όρεξη με την παρουσίαση συνταγών, συμβουλών κ.λπ., σερβίροντας ένα λουκούλλειο διαδικτυακό μενού.

Τo protothemanews.com είναι η αγγλόφωνη έκδοση του protothema.gr, με 70% των επισκεπτών του να βρίσκεται εκτός ελληνικών συνόρων. Απευθύνεται κυρίως στη «δεύτερη Ελλάδα», την Ομογένεια και τους απανταχού Ελληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς, ανθρώπους που λογίζουν ως πατρίδα τη γενέτειρα των προγόνων τους και έχουν θερμό ενδιαφέρον γι’ αυτήν - έστω κι αν δεν μιλούν ελληνικά.

Οσο για το aboutickets.com, είναι η πρώτη ελληνική μηχανή αναζήτησης των φθηνότερων διαθέσιμων και ανά πάσα στιγμή πιο βολικών αεροπορικών εισιτηρίων. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα χρήσιμη υπηρεσία, η οποία μάλιστα δεν συνεπάγεται την παραμικρή χρέωση, με μόνη προσδοκία να πραγματοποιηθεί η ευχή «καλό ταξίδι» στους χρήστες της.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης