Δεκατέσσερα χρόνια είχαν να κάνουν ισολογισμό στο ΤΣΑΥ

Δεκατέσσερα χρόνια είχαν να κάνουν ισολογισμό στο ΤΣΑΥ

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για ατασθαλίες στο ΤΣΑΥ από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Δεκατέσσερα χρόνια είχαν να κάνουν ισολογισμό στο ΤΣΑΥ
Στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου προχωρεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), μετά τη δημοσιοποίηση Έκθεσης Διοικητικού Διαχειριστικού Ελέγχου στον ασφαλιστικό φορέα των γιατρών (πρώην ΤΣΑΥ) από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
 
Από τον έλεγχο που έκανε στο Ταμείο των Υγειονομικών μικτό κλιμάκιο ελέγχου επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και Υγείας (ΣΕΥΥΠ), διαπιστώθηκαν παράνομες πράξεις και σημαντικές παραλείψεις στην οικονομική, διοικητική, λογιστική διαχείριση του ταμείου. Το πρώην ΤΣΑΥ, το οποίο υπάγεται πλέον στο Ενιαίο Ταμείο Αυτοαπασχολούμενων (ΕΤΑΑ), έχει περίπου 160.000 ασφαλισμένους.
 
Τι βρήκαν οι ελεγκτές
Κλείσιμο

Οι ελεγκτές επισημαίνουν ότι δεν μπόρεσαν να διεξάγουν εις βάθος διαχειριστικό και διοικητικό έλεγχο με βάση τα στοιχεία και τους φακέλους που τους παρέδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.
 
Ωστόσο, διαπιστώνουν στο πόρισμά τους ότι δεν συντάσσονται ισολογισμοί και ότι υπάρχει μόνον ισολογισμός για το έτος 2001!

Εντοπίζουν «μαύρη τρύπα» στα λογιστικά βιβλία αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν τηρείται μητρώο παγίων στη λογιστική, δεν έχει γίνει απογραφή, δεν ενημερώνονται οι λογαριασμοί εξόδων, ούτε και εσόδων.
                                                                                                         
Αδιαφάνεια και καταχρηστική συμπεριφορά καταλογίζεται στις υπηρεσίες και σε ό,τι αφορά τη χορήγηση συντάξεων. Οι προσωρινές συντάξεις και οι συντάξεις χηρείας χορηγούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα 1 έως 3 μηνών, σε σχέση με τις συντάξεις γήρατος που χορηγούνται κατά μέσο όρο μετά από 2 χρόνια  Είναι ενδεικτικό ότι καταγράφεται περίπτωση χορήγησης σύνταξης χηρείας ακόμη και την ίδια ημέρα που αυτή ζητήθηκε από τη δικαιούχο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης