Νταλίκα «έσπειρε» το θάνατο στην Εγνατία Οδό - Πέντε νεκροί σε καραμπόλα 40 ΙΧ

Νταλίκα «έσπειρε» το θάνατο στην Εγνατία Οδό - Πέντε νεκροί σε καραμπόλα 40 ΙΧ

Τελευταίο θύμα ένας 60χρονος - Ένα βρέφος 16 μηνών και ένα παιδί 4 ετών σε σοβαρή κατάσταση στο «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης - Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας που οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα μαζί με τον υπεύθυνο εργασιών στην Εγνατία

Νταλίκα «έσπειρε» το θάνατο στην Εγνατία Οδό - Πέντε νεκροί σε καραμπόλα 40 ΙΧ
Στους πέντε ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τη φονική καραμπόλα πολλών ΙΧ αυτοκινήτων και νταλίκας που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:20 το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, στην Ημαθία, μεταξύ των κόμβων Βέροιας και Κουλούρας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Ολα ξεκίνησαν όταν νταλίκα προσέκρουσε σε ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο, όπως και δεκάδες άλλα προπορευόμενα, κινούνταν με μικρή ταχύτητα καθώς στο οδόστρωμα διεξάγονταν έργα.

Τραυματίας μιλά στο protothema.gr



Κλείσιμο
Εκτός από τον 60χρονο πολυτραυματία που κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ, νεκροί είναι άλλοι τέσσερις άνθρωποι - ανάμεσά τους ένας οδηγός που απανθρακώθηκε και μια γυναίκα περίπου 50 ετών - ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 30 και έχουν οδηγηθεί σε νοσοκομεία σε Βέροια και Θεσσαλονίκη.

Στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται και μια 18χρονη που είναι διασωληνωμένη με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι η κατάστασή της είναι σταθερή.

Στη Θεσσαλονίκη, στο νοσοκομείο Γεννηματάς, έχουν μεταφερθεί και δύο παιδιά, το ένα ηλικίας 16 μηνών και το δεύτερο 4 ετών.

Άλλοι εννέα τραυματίες νοσηλεύονται στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου της Βέροιας.

Όταν οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έφτασαν στο σημείο του τραγικού συμβάντος, ανέσυραν νεκρό ένα απανθρωμένο άτομο, το οποίο επέβαινε στο πρώτο ΙΧ με το οποίο συγκρούστηκε η νταλίκα. Οι άλλοι τρεις ανασύρθηκαν νεκροί πριν φτάσει η ΠΥ στο σημείο του συμβάντος.





Ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας με τις ρουμάνικες πινακίδες που προκάλεσε το πολύνεκρο τροχαίο συνελήφθη σε ένα χωράφι στη γύρω περιοχή με πληροφορίες να αναφέρουν ότι μετά την καραμπόλα πήρε τα έγγραφά του από την νταλίκα και έφυγε. 

Αυτόπτης μάρτυρας μιλά στο protothema.gr



Ο 39χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι είχε πρόβλημα με τα φρένα του για 23χλμ., κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα τη Δευτέρα. Μαζί του θα οδηγηθεί και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία Οδό, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών.
 


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο οδηγός της νταλίκας δεν κατάφερε να σταματήσει το βαρύ όχημα, που κατέπεσε με δύναμη στο πρώτο από τα ΙΧ που είχε μπροστά του. Αυτό με τη σειρά του συμπαρέσυρε δεκάδες άλλα ΙΧ.



 
Άμεσα έσπευσαν στο σημείο οχήματα της πυροσβεστικής για να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των οδηγών των ΙΧ. Κατάσβεσαν την νταλίκα που προκάλεσε το ατύχημα καθώς και ένα ακόμα ΙΧ που ενεπλάκη στο ατύχημα. 





Η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Εγνατίας στο σημείο όπου σημειώθηκε η φονική καραμπόλα αποκαταστάθηκε σχεδόν 12 ώρες μετά το δυστύχημα.





























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης