Συλλήψεις για λαθραίο καπνό και τσιγάρα

Συλλήψεις για λαθραίο καπνό και τσιγάρα

Συνολικά τέσσερις συλλήψεις από την αστυνομία

Συλλήψεις για λαθραίο καπνό και τσιγάρα
Ακόμη μία μεγάλη ποσότητα αδασμολόγητου καπνού κατέσχεσαν στη Θήβα οι άνδρες του τοπικού τμήματος Ασφαλείας, όταν ερεύνησαν το σπίτι ενός 60χρονου Έλληνα για τον οποίο είχαν πληροφορίες ότι διακινεί συστηματικά λαθραίο εμπόρευμα.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι συσκευασίες με καπνό βάρους πέντε κιλών και 12 γραμμαρίων, οι οποίες εστάλησαν στο Τελωνείο Οινόης για να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το δημόσιο, ενώ ο 60χρονος διακινητής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και λαθρεμπορία.

*** Η νάιλον συσκευασία που περιείχε μόλις 4,5 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, «πρόδωσε» έναν 28χρονο Αλβανό που εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας στη Θήβα. Γρήγορα διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν η μόνη ποσότητα που διέθετε, αλλά και ότι βρισκόταν παράνομα στη χώρα. Κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του 28χρονου, βρέθηκε άλλη μια συσκευασία με λαθραίο καπνό βάρους 600 γραμμαρίων που εστάλη στο Τελωνείο Οινόης για να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το δημόσιο. Ο αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής επιστροφής στη χώρα του. 

*** Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς οδηγήθηκε κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας ένας 55χρονος που συνελήφθη σε χωριό του Κιλκίς από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. όταν βρέθηκαν στην κατοχή του 69 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Τα πακέτα κατασχέθηκαν και θα σταλούν στο Τελωνείο Κιλκίς για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών. 

*** Στην πόλη του Κιλκίς, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας 41χρονος όταν, κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 πακέτα τσιγάρων χωρίς την προβλεπόμενη ταινία. Όπως διαπιστώθηκε πριν οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς, σε βάρος του εκκρεμούσε και μια καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κιλκίς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης