Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Τροχαία στους εθνικούς δρόμους, καθώς σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στα αστικά κέντρα.
Για το λόγο αυτό, έχουν τεθεί σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της αστυνομίας, που περιλαμβάνουν και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών σε τμήματα των εθνικών οδών και θα ισχύσουν έως και την Τρίτη του Πάσχα.
Συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών ωφέλιμου βάρους άνω του 1,5 τόνου από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ σε τμήματα των εθνικών οδών στο ρεύμα εισόδου.
Αναλυτικά τα τμήματα των εθνικών οδών για τα οποία ισχύει το μέτρο είναι:
Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.