Σεισμός 5,4 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Ύδρας

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Ύδρας

«Κουνήθηκαν» από τη Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα έως Πελοπόννησο και Κρήτη - Δεν υπάρχουν ακόμη αναφορές για ζημιές στην Ύδρα και τις γύρω περιοχές- Θετικό στοιχείο το μεγάλο εστιακό βάθος  -Τι λέει στο protothema.gr ο δήμαρχος του νησιού 

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Ύδρας
Αναστάτωση επικράτησε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, από  τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4Ρίχτερ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, που σημειώθηκε στις 23:08, 29 χλμ νοτιοανατολικά της Ύδρας και 89 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας. Η αρχική αυτόματη λύση έδωσε μέγεθος σεισμούς της τάξης των 5,6 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με  το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος ήταν 111 χιλιόμετρα. 

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, αλλά και στην  Κρήτη και κυρίως στο βόρειο τμήμα της, όπου αρκετοί ήταν εκείνοι που βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, νομίζοντας ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο τη περιοχή.

Κλείσιμο
Η σεισμική δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια, αλλά προς το παρόν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

Σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr με τον δήμαρχο Ύδρας, Άγγελο Κοτρώνη, δεν υπάρχουν ζημιές στην περιοχή και οι κάτοικοι είναι ψύχραιμοι.

«Εμείς εδώ, ίσα – ίσα που τον καταλάβαμε. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί, οι κάτοικοι είναι ψύχραιμοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Κοτρώνης τόνισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης