Καθηγητές αλυσοδέθηκαν μπροστά στη Βουλή - 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

Καθηγητές αλυσοδέθηκαν μπροστά στη Βουλή - 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

Πορεία έξω από τη Βουλή από την ΑΔΕΔΥ - Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν οι καθαρίστριες και οι σχολικοί φύλακες


Καθηγητές αλυσοδέθηκαν μπροστά στη Βουλή - 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ
Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2:30 το μεσημέρι της Τετάρτης το  συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από την πλατεία Κλαυθμώνος και κατέληξαν στην λεωφόρο Αμαλίας.

Λίγο μετά τη 1 από λίγο πάντως, αποχώρησαν από το Σύνταγμα οι μικροομολογιούχοι, οι οποίοι νωρίς το πρωί, βρέθηκαν έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), διαμαρτυρόμενοι για το κούρεμα των αποταμιεύσεών τους, όπου μάλιστα πέταξαν αυγά!

Κλείσιμο
Οι μικροομολογιούχοι, φωνάζοντας «κλέφτες» κρατούσαν πλακάτ με πρόσωπα πολιτικών, όπως του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου κ.ά. «Δύο χρόνια μετά τη σφαγή των αποταμιευτών, ο οικογενειακός ιστός 15.000 και πλέον ελληνικών οικογενειών ακόμα περιμένει. Πότε θα γίνουν πράξεις οι υποσχέσεις σας;», διαβάζει κανείς.

Νωρίτερα, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας καθηγητές που διαμαρτύρονται για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο.

Μάλιστα, οι καθηγητές αλυσοδέθηκαν στα σιδερένια κιγκλιδώματα, έξω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Χαίρε Καίσαρα Σαμαρά, οι μελλοθάνατοι χαιρετούν τον πρωθυπουργό».

Όπως δήλωσαν, ήθελαν με αυτό τον τρόπο να δείξουν ότι αφού χάσουν τις δουλειές τους, θα οδηγηθούν στον θάνατο.



Στο κέντρο βρέθηκαν από νωρίς το πρωί και οι καθαρίστριες οι οποίες, αφού διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών για τις άδικες -όπως τις χαρακτηρίζουν- απολύσεις τους, κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή για να συμπαρασταθούν στους καθηγητές με σκούπες, σφουγγαρίστρες και κουβάδες στα χέρια και στη συνέχεια πήγαν στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, στο Σύνταγμα βρέθηκαν και οι σχολικοί φύλακες οι οποίοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μαζί με την ΑΔΕΔΥ.







Απολύσεις στις 22 Μαρτίου

Σημειώνεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα έρθουν αντιμέτωποι με την ανεργία στις 22 Μαρτίου, οπότε λήγει το καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα, αντιδρώντας στις απολύσεις, στο καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά και στις αξιώσεις που προβάλλει η τρόικα στον τομέα των εργασιακών σχέσεων.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει επίσης 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Μαρτίου.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι η τρόικα ζητεί νομοθετική ρύθμιση του «δικαιώματος» των εργοδοτών για ανταπεργία (lockout), κατάργηση τριετιών και περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού.

Αναφέρει ακόμη ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το ΔΝΤ απαιτούν, παράλληλα, να προωθηθεί αντεργατική ρύθμιση που θα δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στη διαδικασία κήρυξης απεργίας από τα συνδικάτα με πρόσχημα την ύπαρξη πλειοψηφίας επί του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου.

Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει θρασύτατες και προκλητικές για τους εργαζόμενους της χώρας τις «νέες αποικιοκρατικές απαιτήσεις της τρόικας» και υπογραμμίζει ότι «δεν καθησυχάζουν και οι δήθεν αρνήσεις της κυβέρνησης».















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης