Κεφαλονιά: Συνεχίζεται ο «χορός» των μετασεισμών

Κεφαλονιά: Συνεχίζεται ο «χορός» των μετασεισμών

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στις 10:23 το πρωί - Κλιμακώνεται η επιχείριση ανακούφισης των κατοίκων - Στο Ληξούρι το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise» για να φιλοξενήσει τους πληγέντες - Τρίμηνη απαλλαγή Κεφαλονιάς και Ιθάκης από λογαριασμούς ρεύματος ζητά ο δήμαρχος


Κεφαλονιά: Συνεχίζεται ο «χορός» των μετασεισμών
Συνεχίζεται ο «χορός» των Ρίχτερ στην Κεφαλονιά όπου από χθες έχουν σημειωθεί αρκετοί μετασεισμοί, δύο εκ των οποίων ήταν ισχυροί.

Συγκεκριμένα, στις 19:12 το απόγευμα του Σαββάτου προκλήθηκε αναστάτωση από σεισμό μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ  4,4 Ρίχτερ «ταρακούνησαν» το νησί στις 10:23 το πρωί της Κυριακής.

Το επίκεντρο της νέας σεισμικής δόνησης ήταν 11 χλμ δυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό της βάθος μετρήθηκε στα 5 χλμ.

Κλείσιμο
Οι αριθμοί που προκύπτουν από την σεισμική δραστηριότητα που σημειώνεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην ευρύτερη περιοχή της Κεφαλονιάς σοκάρουν, καθώς έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 1400 μετασεισμοί, ωστόσο, οι κάτοικοι του νησιού λένε πώς έχουν συνηθίσει, να ζουν με το φαινόμενο και δεν πανικοβάλλονται κάθε φορά που η μετασεισμική δραστηριότητα είναι πιο έντονη.


Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης απέστειλε επιστολή προς την Διοίκηση της ΔΕΗ με την οποία ζητάει την απαλλαγή κάθε χρέωσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά και επαγγελματίες από την ημέρα του σεισμού και για τρεις συνεχόμενους μήνες.


Πάντως, η νύχτα στο Ληξούρι κύλησε ήσυχα, με τους σεισμόπληκτους μέσα στα αυτοκίνητα, το κλειστό Γυμναστήριο και σε κάποια αντίσκηνα.

Δυστυχώς όμως, τα στοιχειά από τις μέχρι στιγμής έρευνες -που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα- είναι απογοητευτικά αφού τα 1.400 από τα 3.000 σπίτια που έχουν ελεγχθεί έως τώρα, κρίθηκαν προσωρινά μη κατοικήσιμα.

Οι περισσότερες γειτονιές στο Ληξούρι θυμίζουν άδεια πόλη με τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά, τα μπάζα συγκεντρωμένα στις γωνιές και τις στέγες χωρίς κεραμίδια.

Στο Ληξούρι το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise» για να φιλοξενήσει τους πληγέντες

Εν τω μεταξύ, έφτασε σήμερα το κρουαζιερόπλοιο το οποίο έχει την δυνατότητα φιλοξενίας 600 πολιτών για ένα δίμηνο.

Θα δοθούν δωμάτια με θέρμανση και παροχή ζεστού νερού, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής των φιλοξενουμένων επί του πλοίου θα προσφέρεται πρωινό και δείπνο.

Μάλιστα, λόγω της έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί στην Κεφαλονιά, έχει καταπλεύσει στο νησί ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος από το Κατάκολο για παροχή συνδρομής, εάν απαιτηθεί.

Επιπρόσθετα, στο νησί έχουν μεταβεί από την προηγούμενη εβδομάδα δεκαπέντε επιπλέον στελέχη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, καθώς και ο περιφερειάρχης της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης