Τομπούλογλου: «Να είναι αξιοπρεπές το ποσό και για μένα και για το γιατρό»

Τομπούλογλου: «Να είναι αξιοπρεπές το ποσό και για μένα και για το γιατρό»

Διαβάστε τους διαλόγους που τον «καίνε» - Την άμεση απόλυσή του από την Εθνική Τράπεζα ζήτησε ο διευθύνων σύμβουλος, Αλέξανδρος Τουρκολιάς - Παύθηκε από τη θέση του προέδρου του ΔΣ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» - «Η δικαιοσύνη θα λάμψει» δηλώνει - Πήρε προθεσμία και απολογείται το Σάββατο

Τομπούλογλου: «Να είναι αξιοπρεπές το ποσό και για μένα και για το γιατρό»
Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι μεταξύ του Χάρη Τομπούλογλου και των ενδιαμέσων, που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία και έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Διαβάστε αναλυτικά:

9-12-2013 : Κατ' ιδίαν συνάντηση Τομπούλογλου με ενδιάμεσο

Κλείσιμο
Τομπούλογλου (Σε βίντεο): Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς. Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε μένα και τον Μιχαλάκο (σ.σ. διευθυντής του ενδοκρινολογικού τμήματος του νοσοκομείου) και θα τους δώσω και άλλες δουλειές.
 
14-12 SMS Τομπούλογλου στον ενδιάμεσο: Την Τρίτη έχω ΔΣ, πρέπει να έχουμε κίνηση πριν, αν υπάρχει διάθεση. Ευχαριστώ.
 
16-12 Τηλέφωνο Τομπούλογλου στον ενδιάμεσο: Δεν πρόκειται να κάνω καμία κουβέντα με αυτούς, αλλά με την εταιρεία. Εγώ μόνο εσένα εμπιστεύομαι.  Και να τους πεις να είναι αξιοπρεπές το ποσό και για μένα και για τον γιατρό.
 
3-12: Εγώ δεν είμαι ο μαλάκας αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. Ή θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον Μιχαλάκο, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω.
 
20-12: Ο Τομπούλογλου ζητά από τον ενδιάμεσο 30.000 ευρώ, λέγοντάς του, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, να πει το ποσό και αν συμφωνούσαν με το ποσό να χρησιμοποιηθεί ο όρος ημέρες άδειας.
 
23-12: Ο ενδιάμεσος τηλεφωνεί και λέει στον Τομπούλογλου 25 μέρες άδεια. Είναι εντάξει 25 μέρες άδεια; Πότε θα έρθεις να υπογράψεις, του λέει ο ενδιάμεσος.
 
Ο Τομπούλογλου λέει για τον συνεργό του ότι δεν γνωρίζει τίποτα. Τον κάλεσα για να μην πέσω θύμα ληστείας.  Για τα ναρκωτικά λέει ότι τα είχα εδώ και δύο χρόνια, μου τα είχαν κάνει δώρο.

Το Σάββατο η απολογία του

Για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και παθητική δωροδοκία κατηγορείται ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού, Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος πήγε στη 1 το μεσημέρι στην Ευελπίδων, για να απολογηθεί στον ανακριτή.

Ο κ. Τομπούλογλου, ο οποίος συνελήφθη με 25.000 σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ζήτησε και πήρε νέα αναβολή, για να απολογηθεί για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους κατά την αποχώρησή του από την Ευελπίδων αρκέστηκε πάλι να αναφέρει ότι «η δικαιοσύνη θα λάμψει».





Να σημειωθεί ότι εντολή για την άμεση απόλυση του Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος, εκτός από διοικητής του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ήταν και υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας, έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, χωρίς, μάλιστα, να συγκληθεί το πειθαρχικό.

Παράλληλα, ο Χάρης Τομπούλογλου παύθηκε από τη θέση του προέδρου του ΔΣ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Την απόφαση έλαβε το μεσημέρι της Παρασκευής, σε έκτακτη συνεδρίασή του, το ΔΣ του νοσηλευτικού ιδρύματος.
 
Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων από το ΔΣ του νοσοκομείου στον κοινό διοικητή, κ. Μάνο Παπασάββα και την αναπληρώτρια διοικήτρια, κυρία Μαρίνα Οικονόμου.
 
Σε ό,τι αφορά την ιδιότητα του ισόβιου μέλους του κ. Τομπούλογλου στο Ίδρυμα «Παναγή και Αγλαΐας Κυριακού», την καθαίρεσή του πρέπει να εισηγηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Κληροδοτημάτων, που εποπτεύεται από το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια να εκδοθεί απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών -πρόκειται για την ίδια διαδικασία, με την οποία απέκτησε και την ιδιότητα του ισόβιου μέλους. 

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η απολογία και του 40χρονου συνεργού του κ. Τομπούλογου, ο οποίος κατηγορείται για αντίσταση κατά της Αρχής.

Ο κ. Τομπούλογλου συνελήφθη το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων σε καφετέρια επί της οδού Ιπποκράτους από άνδρες του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από την καταγγελία του προέδρου  διαφημιστικής εταιρείας.

Ο επικεφαλής της εταιρείας είχε ενημερώσει την ΕΛΑΣ ότι ο Τομπούλογλου τον εκβιάζει προκειμένου να μην την κηρύξει έκπτωτη από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.

Ακολούθησε σειρά συναντήσεων με την τελική να πραγματοποιείται την περασμένη Τρίτη με τον «ενδιάμεσο» της διαφημιστικής να είναι «καλωδιωμένος» από την αστυνομία προκειμένου η συναλλαγή να καταγραφεί. Όταν τα χρήματα άλλαξαν χέρια ο Χάρης Τομπούλογλου τα παρέδωσε στον 40χρονο συνεργό του, ο οποίος συνελήφθη και πλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.

Συνάντηση Γεωργιάδη με το Διοικητικό Συμβούλιο του «Αγλαΐα Κυριακού»  

Εν τω μεταξύ, σήμερα στις 12:00, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, σε μια συνάντηση που τελικώς οδήγησε στην απόφαση της απομάκρυνσης του Χάρη Τομπούλογλου από τη θέση του στο ίδρυμα.

Ο κ. Γεωργιάδης έχει ζητήσει την απομάκρυνση του κ. Τομπούλογου από την προεδρία του νοσοκομείου, αλλά και από τη θέση του ισόβιου μέλους του ΔΣ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση είπε ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το θλιβερό περιστατικό με τον κ. Τομπούλογλου να χρεωθεί σε ένα νοσοκομείο το οποίο προσφέρει πολύ σπουδαίο έργο».

Ο Αδ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ζήτησε να επισπεύσει τη διαδικασία για την αντικατάσταση του Χ. Τομπούλογλου από ισόβιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, πράγμα το οποίο προτίθεται να πράξει μετά τη δική τους απόφαση.

Μάλιστα, χθες ο κ. Γεωργιάδης έστειλε αυστηρό μήνυμα προς όλους ότι δεν θα γίνει ανεκτό κανένα περιστατικό διαφθοράς.

«Η ιδέα ότι μπορούν κάποιοι να τη γλιτώσουν επειδή ανήκουν στα λεγόμενα "δικά μας παιδιά" έχει τελειώσει στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, διευκρινίζοντας ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν αποτέλεσε επιλογή του υπουργείου αλλά του διοικητικού συμβουλίου του αρμόδιου ιδρύματος και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τις επόμενες ημέρες την αλλαγή του τρόπου εκλογής ώστε, όπως είπε, να έχει λόγο το υπουργείο Υγείας. Επανέλαβε, δε, το αίτημα του προς το ίδρυμα για την άμεση παύση του συγκεκριμένου διοικητή.

Η αντιπρόεδρος του ΔΣ Μ. Φραγκάκη τόνισε ότι αυτό που συνέβη «ήταν κεραυνός εν αιθρία» ενώ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το καθεστώς των δ ωρεών που επικαλέστηκε ο Χ. Τομπούλογλου, απάντησε: «Πάντα η διαδικασία των δωρεών, είναι γνωστό σε όλους, ότι γίνεται καταρχήν εγγράφως, μέχρι τώρα, αλλά και προφορικά εάν γίνει, γίνεται δημοσίως. Και βεβαίως γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη και αποδοχή του Διοικητικού Συμβουλίου, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τώρα, για αυτό το γεγονός που συνέβη. Άλλες δωρεές έχουν γίνει με ακριβώς αυτό τον γνωστό τρόπο που γίνονται οι δωρεές. Λαμβάνει γνώση το Διοικητικό Συμβούλιο, είτε προφορικά είτε εγγράφως, αλλά και αν προφορικά γίνουν στην αρχή, στη συνέχεια πρέπει να τεθούν εγγράφως οι δωρεές και να γίνουν αποδεκτές από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο υπουργός Υγείας για να ξεκαθαρίσει ότι «η δωρεά για να γίνει, πρέπει να προηγηθεί αποδοχή της από το Διοικητικό Συμβούλιο και άρα να γνωρίζουμε όλοι ποιος δίνει τα χρήματα. Γιατί τα δίνει και σε ποιο σκοπό πάνε. Δωρεά προφορική σε καφετέρια δεν υπάρχει».

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης