Την Παρασκευή η απολογία Τομπούλογλου για την μίζα των 25.000 ευρώ

Την Παρασκευή η απολογία Τομπούλογλου για την μίζα των 25.000 ευρώ

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα προορίζονταν για... δωρεά - Οι διάλογοι που «καίνε» τον διοικητή του «Αγλαΐα Κυριακού» - ΕΛΑΣ: Όλες του οι ενέργειες είναι καταγεγραμμένες σε βίντεο

Την Παρασκευή η απολογία Τομπούλογλου για την μίζα των 25.000 ευρώ
Το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να δώσει τις πρώτες του εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκαν στα χέρια του τα προσημειωμένα από την αστυνομία 25.000 ευρώ ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού, Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος στη 1 μετά το μεσημέρι αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή.

Σύμφωνα με την δική του εκδοχή, με βάση όσα είπε στους δημοσιογράφους που την Τετάρτη τον περίμεναν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, τα χρήματα αυτά δεν είναι «μίζα» για να δώσει το «πράσινο φως» σε διαφημιστική εταιρεία προκειμένου να υλοποιήσει πρόγραμμα προβολής του νοσοκομείου αλλά προορίζονταν για... δωρεά!

«Πιστεύω στη Δικαιοσύνη και το Θεό, η αλήθεια θα λάμψει» συμπλήρωσε επιμένοντας στην εκδοχή ότι πρόκειται για μια «στημένη υπόθεση».

Είναι, όμως, ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος στις καταγεγραμμένες από την αστυνομία «διαπραγματεύσεις» για την ολοκλήρωση της παράνομης συμφωνίας, φέρεται να ακούγεται να λέει ότι «αυτοί θα πάρουν 190.000 ευρώ, εγώ να μην πάρω τίποτα; Χαζός είμαι...». «Τόσα λεφτά κυκλοφορούν για εμάς δεν έχει; Τώρα θα κάνουμε "χρυσές δουλειές". Θα σου βγάλω και εσένα ένα ποσό» ακούγεται στις ίδιες συνομιλίες να λέει ο πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο Χάρης Τομπούλογλου αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και της παθητικής δωροδοκίας καθώς το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων συνελήφθη από άνδρες του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής μετά από την καταγγελία προέδρου διαφημιστικής εταιρείας.
Κλείσιμο

Ο επικεφαλής της εταιρείας πριν από περίπου μια εβδομάδα είχε ενημερώσει την ΕΛΑΣ ότι ο Τομπούλογλου τον εκβιάζει προκειμένου να μην την κηρύξει έκπτωτη από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.

Ακολούθησε σειρά συναντήσεων με την τελική να πραγματοποιείται την περασμένη Τρίτη με τον «ενδιάμεσο» της διαφημιστικής να είναι «καλωδιωμένος» από την αστυνομία προκειμένου η συναλλαγή να καταγραφεί. Όταν τα χρήματα άλλαξαν χέρια ο Χάρης Τομπούλογλου τα παρέδωσε στον 40χρονο συνεργό του, ο οποίος συνελήφθη και πλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας δια του Άδωνι Γεωργιάδη, διαμηνύει ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. «Η ιδέα ότι μπορούν κάποιοι να τη γλιτώσουν επειδή ανήκουν στα λεγόμενα "δικά μας παιδιά" έχει τελειώσει στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, ο οποίος σε σημερινή του ανάρτηση στο Twitter επισήμανε ακόμα ότι «σε έξι μήνες είναι το δεύτερο κρούσμα διαφθοράς που πιάνουμε. Πότε έχει ξαναγίνει αυτό;» σημειώνοντας ακόμα ότι με το σύστημα που έχει δημιουργήσει το υπουργείο όλες οι ενέργειες των διοικήσεων των νοσοκομείων θα αναρτώνται στο διαδίκτυο.

Ποιος είναι ο Χάρης Τομπούλογλου


Ο Χάρης Τομπούλογλου είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και χρόνια πολιτευτής του κόμματος. Στις δημοτικές εκλογές του 1986, 1990 και του 1998, εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας, μεταξύ όλων των συνδυασμών ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% την πρώτη και 48,5% τη δεύτερη Κυριακή.

Στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2004, ως υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών, συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ψήφων (26.000 και 27.000) ενώ στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας αναδείχτηκε πρώτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης