Τομπούλογλου: «Προορίζονταν για δωρεά» τα 25.000 ευρώ

Τομπούλογλου: «Προορίζονταν για δωρεά» τα 25.000 ευρώ

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή - «Πιστεύω στη Δικαιοσύνη και το Θεό, η αλήθεια θα λάμψει» δήλωσε ο συλληφθείς διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» - Μίλησε για σκευωρία - Αποκαλούσε τα λεφτά της μίζας «εισιτήρια» - Με βίντεο τον «κρατά» η ΕΛ.ΑΣ. - Γεωργιάδης: Καμία ανοχή σε περιπτώσεις διαφθοράς ακόμα για τα «δικά μας παιδιά»

Τομπούλογλου: «Προορίζονταν για δωρεά» τα 25.000 ευρώ
Προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής, πήρε από τον εισαγγελέα ο Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος θα παραμείνει κρατούμενος, έως ότου οδηγηθεί εκ νέου στην Ευελπίδων.

Στον διοικητή του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και παθητική δωροδοκία. Στο συνεργό του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής.

Ο Χάρης Τομπούλογλου πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι. «Πιστεύω στη Δικαιοσύνη και το Θεό, η αλήθεια θα λάμψει» δήλωσε κατά την είσοδό του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακόμη, είπε στους δημοσιογράφους πως «πρόκειται για μια στημένη υπόθεση. Πρόκειται για σκευωρία». Υποστήριξε μάλιστα ότι τα χρήματα που πήρε προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο.

Κλείσιμο




Ο 54χρονος Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη την Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης εκβιαστών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μαζί με έναν 40χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι ο συνεργός του και εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας. 

Έτσι ξεκίνησαν όλα

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του προέδρου του «Αγλαΐα Κυριακού» ξεκίνησε πριν από περίπου μία εβδομάδα όταν το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΓΑΔΑ ανέλαβε την υπόθεση έπειτα από καταγγελία προέδρου διαφημιστικής και έθεσε υπό παρακολούθηση τον Χάρη Τομπούλογλου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ για να μην κηρύξει έκπτωτη διαφημιστική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του Νοσοκομείου, έπειτα από διαγωνισμό.

Όλα ξεκίνησαν με την καταγγελία προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.

Την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων.



Τελικά στήθηκε μία μεγάλη επιχείρηση κατά την οποία ο ενδιάμεσος του προέδρου της διαφημιστικής ήταν «καλωδιωμένος» από την αστυνομία και κατέγραφε τις συναντήσεις με τον Χάρη Τομπούλογλου. Μετά τις διαπραγματεύσεις, που έχουν καταγραφεί σε κάμερα, του προέδρου του νοσοκομείου και ενδιάμεσου συμφωνήθηκε τελικά να πληρωθεί το ποσό των 25.000 ευρώ. Στη συνέχεια ο Χάρης Τομπούλογλου παρέδωσε τα χρήματα στον 40χρονο συνεργό του και λίγο αργότερα συνελήφθησαν και οι δύο.

Στις καταγεγραμμένες συνομιλίες που «καίνε» ο Χάρης Τομπούλογλου φέρεται να αποκαλεί «εισιτήρια» τα χρήματα της μίζας, ενώ ακούγεται να λέει ότι «αυτοί θα πάρουν 190.000 ευρώ, εγώ να μην πάρω τίποτα; Χαζός είμαι...».

«Τόσα λεφτά κυκλοφορούν για εμάς δεν έχει; Τώρα θα κάνουμε "χρυσές δουλειές". Θα σου βγάλω και εσένα ένα ποσό» φέρεται να είπε στον ενδιάμεσο της διαφημιστικής ο πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού». 

Γεωργιάδης: Καμία ανοχή σε περιπτώσεις διαφθοράς ακόμα για τα «δικά μας παιδιά»

Αυστηρό μήνυμα προς όλους ότι δε θα γίνει ανεκτό κανένα περιστατικό διαφθοράς, όπως έχει ζητήσει και ο πρωθυπουργός, έστειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς για την υπόθεση Τομπούλογλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τα μέτρα αντιμετώπισης της αιθαλομίχλης.

«Η ιδέα ότι μπορούν κάποιοι να τη γλιτώσουν επειδή ανήκουν στα λεγόμενα "δικά μας παιδιά" έχει τελειώσει στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.



Ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε για άλλη μια φορά ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν αποτέλεσε επιλογή του υπουργείου αλλά του διοικητικού συμβουλίου του αρμόδιου ιδρύματος και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τις επόμενες ημέρες την αλλαγή του τρόπου εκλογής ώστε όπως είπε να έχει λόγο το υπουργείο Υγείας. Επανέλαβε, δε, το αίτημα του προς το ίδρυμα για την άμεση παύση του συγκεκριμένου διοικητή.

Όπως είπε το υπουργείο Υγείας ήταν ενήμερο για την υπόθεση εδώ και καιρό ενώ και τους προηγούμενους μήνες είχε πληροφόρηση για περίεργες συμπεριφορές του συγκεκριμένου διοικητή.

Ποιος είναι ο Χάρης Τομπούλογλου

Ο Χάρης Τομπούλογλου είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και χρόνια πολιτευτής του κόμματος. Στις δημοτικές εκλογές του 1986, 1990 και του 1998, εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας, μεταξύ όλων των συνδυασμών ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% την πρώτη και 48,5% τη δεύτερη Κυριακή.

Στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2004, ως υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών, συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ψήφων (26.000 και 27.000) ενώ στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας αναδείχτηκε πρώτος.

Σε δήλωσή του με αφορμή τη σύλληψη, ο υπουργός Υγείας κάλεσε το Ίδρυμα «Αγλαΐα Κυριακού» να παύσει άμεσα τον πρόεδρο του νοσοκομείου, να ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του ισοβίου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και να προχωρήσει στην ταχεία αντικατάστασή του.



«Συγχαίρουμε την Ελληνική Αστυνομία για τη σημερινή, επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του προέδρου του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου», δήλωσε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι το υπουργείο Υγείας «πρωτοστατεί της προσπάθειας για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Λίγη ώρα μετά τη σύλληψη, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τη διαγραφή του κ. Τομπούλογλου από τα μητρώα μελών του κόμματος «για αντιδεοντολογική συμπεριφορά».

«Αυτοί που διόρισαν τον Τομπούλογλου, αναξιοκρατικά και με κομματικά κριτήρια, Πρόεδρο σε ΔΣ μεγάλου Νοσοκομείου, θα αναλάβουν τις ευθύνες τους;» διερωτήθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης