Δεκάδες μπλούζες στα χέρια διαρρήκτη, αλλά για... λίγο!
Ευκαιρία να ανανεώσει το... περιεχόμενο της ντουλάπας του βρήκε ένας επιτήδειος στην Ξάνθη, όταν εντόπισε ένα σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο γεμάτο με είδη ρουχισμού που ανήκαν σε έμπορο της περιοχής. Για λίγα λεπτά, απέκτησε μια καινούργια και πλήρη γκαρνταρόμπα!
Όμως, την ώρα που κουβαλούσε το κουτί που περιείχε συνολικά 73 μπλούζες, ο 48χρονος Έλληνας έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. που περιπολούσαν στην περιοχή και, αντί για ρούχα, φόρεσε... «βραχιόλια»! Οι κλεμμένες μπλούζες βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης που του άσκησε δίωξη για κλοπή.
*** Μια νεαρή τσιγγάνα συμμετείχε στην τριμελή σπείρα που διέρρηξε το παράθυρο ενός καφέ– παντοπωλείου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής Λοκρίδας στην Φθιώτιδα και άρπαξε από το εσωτερικό 300 ευρώ. Οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με Ι.Χ. αυτοκίνητο, αλλά η 18χρονη εντοπίστηκε στη Θήβα από αστυνομικούς της Ασφαλείας, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Οι δυο άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί της αναζητούνται.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.