Άδωνις: Eγώ και μόνο θα αποφασίσω για τυχόν απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Άδωνις: Eγώ και μόνο θα αποφασίσω για τυχόν απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ

«Θα κάνω απλώς το αυτονόητο, αλλά έχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να καρπώνεται τη δόξα ο Πολ Τόμσεν» τόνισε ο υπουργός Υγείας

 Άδωνις: Eγώ και μόνο θα αποφασίσω για τυχόν απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ
Στο θέμα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ επανήλθε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας πως «οι τυχόν απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα ειναι αποφάσεις δικές μου και μόνο» τονίζοντας μάλιστα πως «θα ειναι σωστές εφόσον έχει προηγηθεί η αξιολόγηση».

Ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου για τα αντιβιοτικά είπε: «Θα κάνω απλώς το αυτονόητο, αλλά έχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να καρπώνεται τη δόξα ο Πολ Τόμσεν».

Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι η απόφαση για την αξιολόγηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα ολοκληρωθεί σε τρεις εβδομάδες. Η αξιολόγηση θα αφορά στα κέντρα υγείας και στις μοναδες υγείας. Θα ενώσουμε τα αποτελέσματα των δύο συστημάτων και θα τα συγκρίνουμε. Αν έχουμε πλεόνασμα, είναι προφανές ότι θα απολυθούν οι γιατροί που περισσεύουν».

Κλείσιμο
Είπε επίσης ότι πρόκειται για γιατρούς δύο ταχυτήτων, καθώς εργάζονται με διαφορετικές συνθήκες διατηρώντας και ιδιωτικό ιατρείο, γεγονός που επίσης αξιολογείται προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Ο κ. Άδωνις εκτίμησε, πάντως, ότι αν οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ, νυν ΕΟΠΥΥ, υποχρεωθούν να γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, τότε θα φύγουν όλοι εκτός ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός Υγείας αποσαφήνισε ακόμη ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις στη δεύτερη φάση της κινητικότητας στο ΕΣΥ, που θα αφορά στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις φωτογραφίες με τα ράντζα του Ευαγγελισμού, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λέγοντας ότι κάποιοι φαίνεται πως ανακάλυψαν την Αμερική! «Τα ράντζα δυστυχώς υπήρχαν και υπάρχουν, και η εξάλειψή τους είναι ο στόχος μας», ειπε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε ωστόσο για πολιτικά παιχνίδια που παίζουν κάποιοι συνδικαλιστές συγκεκριμένων χωρών. «Ακόμη και πολιτικά deαl μπορεί να κρύβονται πίσω από τις φωτογραφίες. Διότι δεν μπορώ να καταλώβω πώς βοηθά κάποιος εργαζόμενος το ΕΣΥ όταν το παρουσιάζει υπό κατάρρευση», είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στον εκπρόσωπο του σωματείου στον Ευαγγελισμό και στις δηλώσεις του οτι ο Ευαγγελισμός δεν θα μπορεί να εξυπηρετεί ασθενείς τον Ιανουάριο του 2014. Το να αναδεικνύονται τα μελανά σημεία του ΕΣΥ και με αυτόν τον τρόπο δεν εισφέρει στη λειτουργία του και τη βελτίωσή του, είπε, διερωτώμενος μάλιστα αν στοχοποιούν με αυτόν τον τρόπο τα νοσοκομεία τους οι συνδικαλιστές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ με κάλυψη ασφαλιστικών εταιρειών

Απογευματινά χειρουργεία που θα γίνονται κατά προτεραιότητα και σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα σκοπεύει να προσφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης ώστε να προσελκύσει ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και τους πελάτες τους.

«Είμαι απολύτως αποφασισμένος για τη συνεργασία του ΕΣΥ και των ασφαλιστικών εταιρειών» τόνισε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέδριο των Financial Times.

Σχετικό νομοσχέδιο μάλιστα αναμένεται να ετοιμασθεί έως το τέλος του χρόνου παρά την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης