Απατημένος παπάς πυρπόλησε το αυτοκίνητο του εραστή της παπαδιάς!

Απατημένος παπάς πυρπόλησε το αυτοκίνητο του εραστή της παπαδιάς!

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών - Το περιστατικό σημειώθηκε το 2006 - Κρίθηκε ένοχος για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διακεκριμένες φθορές

Απατημένος παπάς πυρπόλησε  το αυτοκίνητο του εραστή της παπαδιάς!
Ιερέας καταδικάστηκε κατηγορούμενος ότι πυρπόλησε και προκάλεσε δολιοφθορές στο αυτοκίνητο ενός άντρα, τον οποίο θεωρούσε ύποπτο ότι διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την σύζυγό του.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, δικάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, επέβαλε στον 65χρονο ιερέα ποινή φυλάκισης 20 μηνών, καθώς τον έκρινε ένοχο για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διακεκριμένες φθορές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα περιστατικό έλαβε χώρα σε χωριό του νομού Θεσσαλονίκης, από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2006, διάστημα κατά το οποίο ο κατηγορούμενος έριξε διαβρωτικό υγρό στο αυτοκίνητο του «αντίζηλού» του, το πυρπόλησε και έκοψε τα φρένα του οχήματος.

Κλείσιμο
Έπειτα από μήνυση του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ξεκίνησε έρευνα και τελικά ο ιερέας παραπέμφθηκε σε δίκη αντιμετωπίζοντας βαρύτατες πράξεις, που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος. Ωστόσο, ήδη κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, όταν το Κακουργιοδικείο Βέροιας τον καταδίκασε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και οκτώ μηνών, οι κατηγορίες είχαν μετατραπεί σε πλημμελημματικές, επειδή κρίθηκε πως δεν προέκυψε από τη φωτιά κίνδυνος για άνθρωπο.

Απολογούμενος, τόσο στο πρωτοβάθμιο όσο και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο ιερέας αρνήθηκε τις πράξεις που του καταλογίζονται, αλλά δεν έπεισε τους δικαστές και τους ενόρκους που τον έκριναν και στις δύο περιπτώσεις ένοχο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης