Με καταθέσεις θυμάτων συνεχίζεται η έρευνα του αντεισαγγελέα ΑΠ για τη «Χρυσή Αυγή»

Με καταθέσεις θυμάτων συνεχίζεται η έρευνα του αντεισαγγελέα ΑΠ για τη «Χρυσή Αυγή»

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων κλήθηκαν από τον κ. Βουρλιώτη μετά την κλήτευση των δημοσιογράφων που ασχολήθηκαν με το θέμα της «Χρυσής Αυγής».

Προκλητική φωτογράφηση για την Κιμ Καρντάσιαν
Με καταθέσεις θυμάτων συνεχίζεται η έρευνα του αντεισαγγελέα ΑΠ για τη «Χρυσή Αυγή»
Με καταθέσεις θυμάτων από τη δράση της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί αύριο η έρευνα που διενεργεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου  κ Χαράλαμπος Βουρλιώτης,
 
Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η κατάθεση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, στον κ Βουρλιώτη, Θανάσης  Παφίλης ο οποίος σε δήλωσή του χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «ναζιστική, φασιστική, εγκληματική οργάνωση» και κάλεσε το λαό και τα συνδικάτα να μην την αφήσουν σε «χλωρό κλαρί».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες συγκεκριμένος μάρτυρας έχει εκφράσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την πρόθεσή του να μιλήσει για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής. Εισαγγελικές πηγές εκτιμούν ότι  ίσως η κατάθεση του συγκεκριμένος μάρτυρα, να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική προκειμένου να «δεθεί» το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης το οποίο αποτελεί και το βασικό ζητούμενο της έρευνας.

Νωρίτερα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χ. Βουρλιώτη κατέθεσαν η κ. Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ), ο Παν. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) και ο κ Παν. Ρήγας (ΠΑΣΟΚ).

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων κλήθηκαν από τον κ. Βουρλιώτη μετά την κλήτευση των δημοσιογράφων που ασχολήθηκαν με το θέμα της «Χρυσής Αυγής». Η κλήτευσή τους από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που εκείνος διενεργεί έχοντας ως «βάση» τις 32 υποθέσεις που διαβίβασε στην εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας.

Η εξέταση των μαρτύρων ξεκίνησε χθες από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την κλήτευση εκπροσώπων του Τύπου που έχουν ασχοληθεί με το θέμα της «Χρυσής Αυγής». Βασικό ζητούμενο της έρευνας, είναι να διαπιστωθεί αν μπορεί να διαπραχθεί το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα, ο κ. Βουρλιώτης έχει ζητήσει να του διαβαστεί αντίγραφο της δικογραφίες που έχει σχηματιστεί από την εμπλοκή μελών της «Χρυσής Αυγής» με μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Κατά την εμπλοκή αυτή σημειώθηκαν σωματικές βλάβες.

Στο πλαίσιο μάλιστα, της έρευνας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει από όλες τις εισαγγελίες της χώρας να τις διαβιβάσουν τις εκκρεμείς δικογραφίες που έχουν στα χέρια τους και εμπλέκονται μέλη της «Χρυσής Αυγής». Νέες δικογραφίες πέραν των 32 που εμπεριέχονται στο «φάκελο του κ. Δενδια» διαβάστηκαν στην εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου και από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Σε δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση που επέδειξε στην αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης που αποδίδεται στα μέλη της Χ.Α». Ο ίδιος δήλωσε ότι «οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι πλημμελείς, έχουν πολιτική στόχευση και σκοπιμότητα». Ακόμη επισήμανε: «Για την εγκληματική δράση της Χ.Α είναι καταπέλτης η έκθεση του συνηγόρου του Πολίτη και η Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης που περιέχουν τεκμηριωμένα στοιχεία που αποδίδουν εγκληματικές ευθύνες στην Χ. Α». Ο κ. Λαφαζάνης έκανε επίσης λόγο «διείσδυση της Χ.Α στα σώματα ασφαλείας και το στρατό» και δήλωσε ότι δεν διαβλέπει «βούληση από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει πράγματι τους θύλακες της Χ.Α. στα σώματα ασφαλείας».

Από την πλευρά του ο κ. Ρήγας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Χ.Α δρα εγκληματικά χωρίς κανένα σεβασμό στη Δημοκρατία και τους θεσμούς» και ότι «η δημοκρατία αντιδρά έστω και καθυστερημένα με τρόπο θεσμικό. Η κ. Βούλτεψη, τόνισε ότι «η Δικαιοσύνη πρέπει να συνεχίσει το έργο της και να πράξει το καθήκον της για την προστασία της Δημοκρατίας» Πρόκειται όπως είπε για «εγκληματική οργάνωση που εκμεταλλεύεται τα προνόμια του κοινοβουλευτισμού χωρίς να τον σέβεται».


Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα που διενεργείται από τον Άρειο Πάγο είναι κατεπείγουσα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης