Χαλκιδική: Τα βρήκε «σκούρα» ο ληστής κοσμηματοπωλείου
Συνελήφθη από την αστυνομία
Μανώλης Bάιας
UPD:
Το… μάστορά του βρήκε ένας επίδοξος ληστής που επιχείρησε να αρπάξει κοσμήματα με την απειλή όπλου από ένα κοσμηματοπωλείο στη Σάρτη Χαλκιδικής! Ο ιδιοκτήτης αποδείχθηκε πιο θαρραλέος από όσο περίμενε και, με τη βοήθεια περίοικων, τον έθεσε εκτός μάχης!
Δράστης της απόπειρας ληστείας ήταν ένας 46χρονος από τη FYROM, που εισέβαλε στο κατάστημα οπλισμένος με ένα πιστόλι και προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον 52χρονο κοσμηματοπώλη, ζητώντας του να γεμίσει με κοσμήματα μια σακούλα που του έδωσε. Εκείνος, όμως, αντέδρασε αμέσως και κατάφερε να του πάρει το όπλο!
Ο αλλοδαπός κακοποιός χτύπησε τον κοσμηματοπώλη τραυματίζοντάς τον ελαφρά, αλλά στις εκκλήσεις του για βοήθεια έτρεξαν άλλοι καταστηματάρχες που έπεσαν πάνω στον Σκοπιανό και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν μετά από πάλη. Οι αστυνομικοί που έφτασαν λίγα λεπτά αργότερα και συνέλαβαν τον 46χρονο, κατέσχεσαν το πιστόλι με πέντε φυσίγγια στη γεμιστήρα και τον πήγαν στην Ασφάλεια όπου ανακρίνεται πριν οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.