73χρονος έχασε τη ζωή του γιατί το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου δεν είχε ορό και ασθενοφόρο!

73χρονος έχασε τη ζωή του γιατί το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου δεν είχε ορό και ασθενοφόρο!

Τον άτυχο άνδρα δάγκωσε φίδι, αλλά «έσβησε» περιμένοντας 2 ώρες να φτάσει ασθενοφόρο από τη Χαλκίδα

73χρονος έχασε τη ζωή του γιατί το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου δεν είχε ορό και ασθενοφόρο!
Έξαλλους από οργή έχει κάνει τους κατοίκους και τη δημοτική αρχή Μαντουδίου- Λίμνης -Αγίας Άννας ο τρόπος με τον οποίο έχασε τόσο άδικα τη ζωή του ο 73χρονος μεταλλωρύχος που δαγκώθηκε από φίδι στο χωράφι του. Ο άτυχος άνδρας περίμενε υπομονετικά τον... θάνατό του στο Κέντρο Υγείας, που δεν διέθετε ούτε ορό αλλά ούτε και ασθενοφόρο για τη μεταφορά του!

Ο  73χρονος κατάφερε να φτάσει στο Κέντρο Υγείας στο Μαντούδι, παρά τους αβάσταχτους πόνους που του είχε προκαλέσει το δάγκωμα του ερπετού στο πόδι. Πίστευε ότι εκεί θα γλίτωνε τη ζωή του, αλλά τα όσα ακολούθησαν τον έκαναν να πεθάνει... δυο φορές! Ο άτυχος οικογενειάρχης άκουσε έκπληκτος τον γιατρό να του λέει ότι δεν διέθετε αντιοφικό ορό, αλλά είδε το πόδι του να πρήζεται πολύ και του ζήτησε να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Όμως, το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου δεν είναι στο ΕΚΑΒ και δεν διαθέτει ούτε... ασθενοφόρο! Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει καθηλωμένος ο 73χρονος, με την κατάστασή του να χειροτερεύει όλο και περισσότερο παρ' ότι αρχικά πίστευε ότι δεν θα κινδύνευε γιατί είχε δει το καφέ φίδι που τον δάγκωσε και είχε καταλάβει ότι δεν ήταν οχιά αλλά σαπίτης, ένα ερπετό μήκους δυο μέτρων και πάνω που διακρίνεται εύκολα λόγω των κεράτινων προεξοχών πάνω από τα μάτια του.

Κλείσιμο
Τα δόντια που εκχέουν το δηλητήριο βρίσκονται στο πίσω μέρος του στόματος πράγμα που καθιστά δύσκολη την έγχυση στον άνθρωπο, ενώ και το δηλητήριό του είναι ασθενές σε σχέση με άλλων ιοβόλων φιδιών. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει νέκρωση των ιστών γύρω από την πληγή και αυτό ήταν που έκανε τον άτυχο άνδρα να σβήσει, περιμένοντας μάταια το ασθενοφόρο από την Χαλκίδα που έφτασε δυο ολόκληρες ώρες μετά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης