Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: Το λουκέτο θα κοστίσει στα κρατικά ταμεία έως και μισό δισ. ευρώ

Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: Το λουκέτο θα κοστίσει στα κρατικά ταμεία έως και μισό δισ. ευρώ

Το ποσό προκύπτει από αποζημιώσεις των εργαζομένων, ρήτρες συμβολαίων και ακύρωση συμφωνιών για τηλεοπτικά προγράμματα

Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: Το λουκέτο θα κοστίσει στα κρατικά ταμεία έως και μισό δισ. ευρώ
Την εκτίμηση ότι η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ δημιουργεί αυτή τη στιγμή στα κρατικά ταμεία ένα επιπλέον χρέος που – σύμφωνα με μέτριους υπολογισμούς – ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ και ίσως πλησιάσει και το μισό δισ. ευρώ εξέφρασαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Το ποσό αυτό προκύπτει, όπως ανακοινώθηκε στη συνέντευξη τύπου, από: 
  • τις αποζημιώσεις των 2.650 εργαζομένων 
  • τις ρήτρες συμβολαίων, 
  • την ακύρωση συμφωνιών παραγωγών προγράμματος, 
  • τις αποζημιώσεις πάσης φύσεως

Εμφανίστηκαν, επίσης, αποφασισμένοι να παραμείνουν στο ραδιομέγαρο και να συνεχίσουν σε καθημερινή, 24ωρη, βάση να προσφέρουν την εργασία τους, περιφρουρώντας τη δημόσια περιουσία. 

Αντέκρουσαν, μάλιστα, τον χαρακτηρισμό της «κατάληψης», σημειώνοντας πως η ΕΡΤ είναι ανοιχτή και βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της συνεχώς καλεσμένοι, επισκέπτες, πολίτες, μαθητές και πολιτικά στελέχη από σχεδόν όλα τα κόμματα.

«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν είναι μέρος της λύσης, αλλά η μόνη λύση» τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, Γιώργος Σαββίδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του νέου υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή.

«Εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, δεν θα αποχωρήσουμε από το κτίριο και δεν θα υποχωρήσουμε. Έχουμε χρεωμένο εξοπλισμό και δεν πρόκειται να φύγουμε» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

«Το λάθος και τα συνεχιζόμενα λάθη που ακολούθησαν για να διορθώσουν το πρώτο της 11ης Ιουνίου διορθώνεται με μια κίνηση. Την επαναφορά του χρόνου στις 10 Ιουνίου και την έναρξη μιας ειλικρινούς και καθαρής συζήτησης για το αύριο της ΕΡΤ» κατέληξαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας πως ζητούν την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που «βάζουν λουκέτο» στην ΕΡΤ, τη μόνιμη αποκατάσταση του σήματος και των πομπών της ΕΡΤ και την έναρξη διαλόγου, χωρίς το τετελεσμένο των απολύσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης