Εγκλωβισμένοι οι δραπέτες των Τρικάλων

Εγκλωβισμένοι οι δραπέτες των Τρικάλων

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει κάθε δίοδο - Περίμεναν ενισχύσεις και απέφυγαν να εμπλακούν με τους κακοποιούς κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας

Εγκλωβισμένοι οι δραπέτες των Τρικάλων
Στα ίχνη των Αλβανών φονιάδων βρίσκονται από αργά το βράδυ της Κυριακής οι αστυνομικές δυνάμεις, που ανακάλυψαν τα ίχνη τους σε ένα από τα χωριά του δήμου Δωρίδας. Το ότι οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων είναι βαριά οπλισμένοι ακόμη και με χειροβομβίδες και αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, δεν επέτρεψε να γίνει επέμβαση καθώς είχε ήδη σουρουπώσει και το ενδεχόμενο ένοπλης συμπλοκής μέσα στο σκοτάδι θα γεννούσε κινδύνους.

Ωστόσο, ο κλοιός είχε ήδη κλείσει ασφυκτικά γύρω τους και, με ενισχύσεις από την Πάτρα καθώς και με έξι διμοιρίες των ΜΑΤ που αναχώρησαν το βράδυ από την Αθήνα, έχει αποκλειστεί κάθε δίοδος στην ευρύτερη περιοχή Άνω Σεργούλα όπου εκτιμάται ότι έχουν καταφύγει οι δραπέτες. Οι πληροφορίες των αστυνομικών ανέφεραν ότι κάποιοι από τους καταζητούμενους βρίσκονταν σε ένα σπίτι στο χωριό Παλιοχωράκι, μετά τη φυγή τους από τα χωριά Τείχιο και Ποτιδάνεια όπου φέρονται να πέρασαν τις δυο τελευταίες νύχτες.

Στο μεταξύ, μετά το τυφέκιο G3 που είχαν κλέψει οι Αλβανοί βαρυποινίτες από τους τρεις αστυνομικούς που αφόπλισαν στο Δίστομο το οποίο βρέθηκε στη άκρη ενός δρόμου έξω από το χωριό Φιλοθέη Φωκίδας, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν και το λευκό αγροτικό φορτηγάκι μάρκας Scoda που είχαν κλέψει οι δραπέτες την προηγούμενη Κυριακή από τους Δελφούς. Το βρήκαν στο Ξηροβούνι δυτικά του Διστόμου, κάτω από ένα έλατο και σκεπασμένο με κλαδιά και ξύλα για να μην βρεθεί εύκολα.

Φαίνεται πως οι δραπέτες το εγκατέλειψαν τα ξημερώματα της Δευτέρας και πήγαν πεζή προς το Δίστομο για να κλέψουν άλλο, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς και τους αφόπλισαν. Στη συνέχεια εμφανίστηκε το αυτοκίνητο της Ασφαλείας Λιβαδειάς το οποίο πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να βρει το θάνατο ο 37χρονος υπαρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος. Το αυτοκίνητο, όπως και το όπλο, έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας όπου εξετάζονται για  δακτυλικά αποτυπώματα και DNA.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης