Σκηνές ροκ στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου με αστυνομικούς να σέρνουν τους Κουβανούς μετανάστες... από τα πόδια - Δείτε βίντεο

Σκηνές ροκ στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου με αστυνομικούς να σέρνουν τους Κουβανούς μετανάστες... από τα πόδια - Δείτε βίντεο

Οι Κουβανοί ήρθαν στη Ζάκυνθο από τη Ρωσία πιστεύοντας ότι θα καταφέρουν να φύγουν από το νησί χωρίς βίζα προς την Ευρώπη - Αστυνομικοί τους ζητούν να τους ακολουθήσουν στα λεωφορεία με προορισμό το ξενοδοχείο φιλοξενίας τους και εκείνοι αντιδρούν

cubanos_aerodromio_zakinthos
Αναστάτωση, φωνές και βαθιά ανησυχία για το μέλλον, το τρίπτυχο που διακρίνεται στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, εκεί όπου βρέθηκαν εκατοντάδες Κουβανοί μετανάστες για να ταξιδέψουν στην Ιταλία και να διαφύγουν από τον εφιάλτη της σοβαρής ύφεσης από την οποία πλήττεται η Κούβα, με τις πρωτοφανείς αντικυβερνητικές διαδηλώσεις να εκτυλίσσονται στη χώρα.

Όπως φαίνεται σε βίντεο από το αεροδρόμιο της Ζακύνθου, οι αστυνομικοί καλούν τους Κουβανούς μετανάστες που κάθονται στο έδαφος να προσέλθουν στα λεωφορεία για να τους οδηγήσουν στο ξενοδοχείο φιλοξενίας. Εκείνοι, σε κατάσταση ανησυχίας, δεν σηκώνονται, φοβούμενοι ότι θα χάσουν τη διαδρομή της διαφυγής από τη μέγγενη της οικονομικής κρίσης και των ελλείψεων σε τρόφιμα και φάρμακα.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους Κουβανούς βρίσκονται και γυναίκες σε κύηση. Ακούγονται κραυγές αγωνίας που προδίδουν συναισθήματα αδιεξόδου. Σε αυτό το έκρυθμο σκηνικό, με τους Κουβανούς να αρνούνται να δώσουν στοιχεία στις αστυνομικές αρχές, η πίεση εντείνεται και οι αστυνομικοί επιμένουν ώστε να διαπιστώσουν εάν οι μετανάστες έχουν νόμιμα χαρτιά για την είσοδο σε άλλη χώρα.

#### Grecia, Zenta aeropuerto de Zakhintos Señores compartan este video lo más que puedan todos estos son paisanos que están pasando por este mal momento

Posted by Rafael Alfaro Vizcaino on Wednesday, October 27, 2021


Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 91 συλλήψεις Κουβανών μεταναστών από τις ελληνικές αρχές, ενώ όπως είχε δηλώσει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ στο protothema.gr υπάρχουν υποψίες για δραστηριοποίηση διεθνούς κυκλώματος.

Κλείσιμο
Οι Κουβανοί μετανάστες είχαν πληροφορίες ότι οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου είναι χαλαροί, ποντάροντας στο γεγονός ότι άλλοι συμπατριώτες τους, σε μεμονωμένες περιπτώσεις τα είχαν καταφέρει.

Στην Ιταλία σκόπευαν να ζητήσουν άσυλο και να εγκαταλείψουν οριστικά την Κούβα που το καλοκαίρι επικρατήσαν σκηνές αιματοχυσίας εξαιτίας των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, που είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό και δεκάδες κρατούμενους.

Τότε, όμως, ο υπουργός εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου ότι οι ταραχές ήταν πολύ περιορισμένης κλίμακας και πως οι συνθήκες στη Κούβα είναι «τελείως κανονικές».

Τόσο κανονικές που πριν από τρεις περίπου μέρες 210 περίπου Κουβανοί βρήκαν τον τρόπο και απέδρασαν από το νησί της Καραϊβικής για να βρεθούν στη Μόσχα. Από εκεί κατέβηκαν με διάφορους τρόπους στη Σερβία, όπου τους περίμεναν λεωφορεία για να τους περάσουν, άγνωστο πώς και από πού, στην Ελλάδα.

Την περασμένη Τρίτη ανέβηκαν στο ΚΤΕΛ Ζακύνθου και έφτασαν στο Λαγανά όπου διέμειναν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Την επόμενη μέρα εμφανίστηκαν λίγοι στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου. Συγκεκριμένα 90 από τους συνολικά 210 Κουβανούς που είχαν αγοράσει εισιτήρια για την απογευματινή πτήση της Ryan Air από Ζάκυνθο προς Μπέργκαμο- Μιλάνο. Είχαν σκοπό μόλις θα πατούσαν το πόδι τους σε ιταλικό έδαφος να ζητήσουν άσυλο. Ωστόσο οι υπάλληλοι του αεροδρομίου παρατήρησαν ότι κανένας από τους Κουβανούς ταξιδιώτες δεν είχε βίζα μαζί με το διαβατήριό του και έτσι αναγκάστηκαν να ειδοποιήσουν τις αστυνομικές Αρχές.

Στη συνέχεια, όλοι οι παράνομοι ταξιδιώτες απεκλείστηκαν από την αστυνομία στην αίθουσα αναχωρήσεων και ξημερώματα Πέμπτης μεταφέρθηκαν με λεωφορεία και κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr πέρα από τους 90 Κουβανούς, αναζητούνται ακόμη 120 ομοεθνείς τους, οι οποίοι πρόκειται να ταξίδευαν με την ίδια πτήση, ωστόσο δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο αεροδρόμιο. Πιθανόν να ειδοποιήθηκαν από εκείνους που έφτασαν πρώτοι και έγιναν αντιληπτοί από τις αρμόδιες Αρχές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά την διάρκεια της παραμονής των Κουβανών στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου σημειώθηκε επεισόδιο με την αστυνομία καθώς ορισμένοι προσπάθησαν να δραπετεύσουν με αποτέλεσμα να καταφθάσουν μέσα σε λίγα λεπτά Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ).

Στο μεταξύ χθες πραγματοποιήθηκε και νέα σύλληψη Κουβανου μετανάστη στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ένας ακόμη Κουβανός που είχε αυτομολήσει από την πατρίδα του, αναζητώντας άσυλο σε χώρα της Ευρώπης, συγκεκριμένα στo Βέλγιο, εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές. Ανήκει, όπως και οι άλλοι ομοεθνείς του που συνελήφθησαν, στο γκρουπ με τους 210 περίπου Κουβανούς αυτομολησαντες που ταξίδεψαν, από την Αβάνα στη Μόσχα και από εκεί βρέθηκαν στη Σερβία.

Δείτε βίντεο: Σκηνές ροκ στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου: Αστυνομικοί σέρνουν τους Κουβανούς μετανάστες... από τα πόδια
Σκηνές ροκ στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου: Αστυνομικοί σέρνουν τους Κουβανούς μετανάστες...


Ειδήσεις σήμερα:

Επίσκεψη συμβολισμών στην Αθήνα από τη Μέρκελ: «Απολογισμός» των σχέσεων Ελλάδας - Γερμανίας με το βλέμμα στο αύριο

Facebook - Meta: Ο Ζούκερμπεργκ ποζάρει με το νέο λογότυπο και την επωνυμία της εταιρείας του

Σακελλαροπούλου: Πολλές φορές αισθανθήκαμε δικαιολογημένα μόνοι -Μέρκελ: O διάλογος ήταν πάντα το κλειδί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης