Michelin Challenge Bibendum: Πώς θα είναι η σύγχρονη πόλη;

Michelin Challenge Bibendum: Πώς θα είναι η σύγχρονη πόλη;

Στην πόλη Chengdu της Κίνας, επιστήμονες, μεγάλα πανεπιστήμια και εταρείες καινοτομίας σχεδιάζουν την πόλη του μέλλοντος

Michelin Challenge Bibendum: Πώς θα είναι η σύγχρονη πόλη;
Οι πόλεις στο μέλλον θα μοιάζουν περισσότερo με τα φουτουριστικά μέρη που βλέπουμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας

Πρωτοποριακά αυτοκίνητα, μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς οδηγό, έξυπνες εφαρμογές που θα ρυθμίζουν τη μέρα και τις μετακινήσεις του πολίτη έρχονται για να αλλάξουν μια για πάντα την καθημερινότητα όπως την ξέραμε. Και αν η Αθήνα μοιάζει να είναι μακριά από όλα αυτά, άλλες πόλεις στον πλανήτη λειτουργούν ήδη «έξυπνα»... 

Κλείσιμο
Τα τελευταία χρόνια κορυφαίοι επιστήμονες, εταιρείες καινοτομίας και μεγάλα πανεπιστήμια σχεδιάζουν την πόλη του μέλλοντος, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως τις απαιτήσεις της εποχής, τη μόλυνση του περιβάλλοντος αλλά και το γεγονός ότι ο σύγχρονος άνθρωπος είναι ολοένα και περισσότερο συνδεδεμένος με το Διαδίκτυο. 



Αυτοί οι άνθρωποι δίνουν σήμερα ραντεβού στην πόλη Chengdu της Κίνας στο πλαίσιο του Michelin Challenge Bibendum προκειμένου να παρουσιάσουν το όραμα και τα σχέδια τους για το πώς θα είναι η ζωή μας στα επόμενα χρόνια. 

Με αυτόν τον τρόπο η Michelin φέρνει κοντά κατασκευαστές, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, πολιτικούς, ΜΚΟ, φορείς του τομέα μεταφορών και όλους όσοι δύνανται να δημιουργήσουν αξιόπιστες λύσεις για την επόμενη μέρα, τις οποίες και θα παρουσιάσει το protothema.gr. 

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί η Πράσινη Βίβλος που περιέχει την ερευνητική εργασία ειδικών πάνω σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης των πόλεων με συγκεκριμένες οδηγίες αλλά και σενάρια εξέλιξης.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης