Wall Street: Απώλειες 1,8% για τον Nasdaq με «οδηγό» το Facebook

Wall Street: Απώλειες 1,8% για τον Nasdaq με «οδηγό» το Facebook

Η μετοχή του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου έκλεισε πάνω από 10% χαμηλότερα σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά που έφτασε την 1η Φεβρουαρίου ενώ υποχώρησε και κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των 50 και 100 ημερών

 Wall Street: Απώλειες 1,8% για τον Nasdaq με «οδηγό» το Facebook
Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τις τεχνολογικές μετοχές να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση με «οδηγό» το Facebook. 

Ο Dow Jones  -1,34% στις 24.611 μονάδες, με τη μετοχή της Caterpillar να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση και τον δείκτη να χάνει 335 μονάδες, ο S&P 500 - 1,42% στις 2.712 μονάδες με τον κλάδο της τεχνολογίας να υποχωρεί 2,1% και ο Nasdaq -1,84% στις 7.344 μονάδες. Η μετοχή της Facebook υποχώρησε 6,77%, μετά την είδηση ότι η εταιρεία Cambridge Analytica συγκέντρωσε προσωπικά στοιχεία από περισσότερους από 50 εκατομμύρια χρήστες του Facebook για να αναπτύξει τεχνικές για την υποστήριξη της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

«Πιστεύουμε ότι αυτό το επεισόδιο αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα των συστηματικών προβλημάτων που έχει το Facebook. Βλέπουμε ενισχυμένα ρίσκα για την εταιρεία αλλά όχι μεσοπρόθεσμο αντίκτυπο για την επιχείρηση» σχολιάζει ο Μπράιαν Βίζερ, αναλυτής στην Pivotal Research.

Κλείσιμο
Η μετοχή του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου έκλεισε πάνω από 10% χαμηλότερα σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά που έφτασε την 1η Φεβρουαρίου ενώ υποχώρησε και κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των 50 και 100 ημερών, δύο πολύ κρίσιμα τεχνικά επίπεδα. Alphabet και Apple κατέγραψαν αντίστοιχα πτώση 3% και 1,5%.

Στο επίκεντρο και η συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη, η οποία, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα ανακοινώσει νέα αύξηση των επιτοκίων.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης