Γιούνκερ: Αναταράξεις στις αγορές το Μάρτιο λόγω Ιταλίας και Ισπανίας

Γιούνκερ: Αναταράξεις στις αγορές το Μάρτιο λόγω Ιταλίας και Ισπανίας

Σε κατάσταση συναγερμού η Ευρωπαϊκή Ένωση – Οι εκλογές στην Ιταλία και το δημοψήφισμα του SPD ενδέχεται να προκαλέσουν κλυδωνισμούς  - Μεγαλύτερη η ανησυχία για την Ιταλία

Γιούνκερ: Αναταράξεις στις αγορές το Μάρτιο λόγω Ιταλίας και Ισπανίας
Πιθανές θεωρεί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ορισμένες χρηματοοικονομικές αναταράξεις στις αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαρακτήρισε την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου πολύ σημαντική για την Ευρώπη, καθώς έχουν προγραμματιστεί οι ιταλικές βουλευτικές εκλογές, ενώ θα γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο γερμανικό SPD για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση. 

«Η πρώτη βδομάδα του Μαρτίου θα είναι πολύ σημαντική για την Ε.Ε.. Ανησυχώ περισσότερο για το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών παρά για την έκβαση του δημοψηφίσματος στη Γερμανία», ανέφερε ο Γιούνκερ, εκτιμώντας ότι οι αγορές ενδέχεται να αντιδράσουν τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου. 

«Πρέπει ωστόσο, να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο, δηλαδή μία μη λειτουργική κυβέρνηση στην Ιταλία» σημείωσε, εξηγώντας ότι η ιταλική περίπτωση τον ανησυχεί περισσότερο. 
Κλείσιμο

Τι απαντά η Ιταλία

«Θα καθησυχάσω τον Γιούνκερ. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι όλες οι κυβερνήσεις είναι λειτουργικές, οι κυβερνήσεις κυβερνούν», απάντησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα προκύψει βάραθρο. 

Πιο σκωπτικός ήταν ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, που υποστήριξε ότι  «κάθε φορά που ο Γιούνκερ μιλά, ευτυχώς ή δυστυχώς, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έχει πει».

«Η πολιτική των αυστηρών προειδοποιήσεων και των επιβολών των Βρυξελλών έχει τελειώσει» σχολίασε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Φάμπιο Μάσιμο Καστάλντο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης