Μάρτιν Σελμάγερ: Ο Γιούνκερ διόρισε τον αρχηγό του γραφείου του στη θέση του γ.γ. της Κομισιόν

Μάρτιν Σελμάγερ: Ο Γιούνκερ διόρισε τον αρχηγό του γραφείου του στη θέση του γ.γ. της Κομισιόν

Ο Μάρτιν Σελμάγερ, τον οποίο ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επονομάζει με τρυφερότητα «το τέρας», περιγράφεται ως εργασιομανής και προκαλεί φόβο στους κόλπους του θεσμού

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ διόρισε σήμερα τον διευθυντή του γραφείου του, τον Γερμανό Μάρτιν Σελμάγερ, στη θέση του γενικού γραμματέα της Κομισιόν, την πιο υψηλή θέση στη διοίκηση του θεσμού, έγινε γνωστό από πληροφορημένη πηγή.

Ο διορισμός του 47χρονου Σελμάγερ επικυρώθηκε στη διάρκεια συνεδρίασης των επιτρόπων υπό την προεδρία του Γιούνκερ, η οποία ήταν αφιερωμένη σε εσωτερικούς διορισμούς. Ο Μάρτιν Σελμάγερ διαδέχεται τον Ολλανδό Αλεξάντερ Ιταλιάνερ, ο οποίος είχε διοριστεί στη θέση αυτή τον Σεπτέμβριο 2015.

Οπως διευκρινίσθηκε, η Ισπανίδα Κλάρα Μαρτίνεθ διαδέχεται τον Μάρτιν Σελμάγερ στη διεύθυνση του γραφείου του προέδρου.

Ο Μάρτιν Σελμάγερ, τον οποίο ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επονομάζει με τρυφερότητα «το τέρας», περιγράφεται ως εργασιομανής και προκαλεί φόβο στους κόλπους του θεσμού.

Είναι ο πρώτος Γερμανός που φθάνει στη θέση του γενικού γραμματέα, η οποία του δίνει το πάνω χέρι στη λειτουργία της διοίκησης του θεσμού. Το αξίωμα δεν έχει απαραιτήτως χρονικό περιορισμό. Η Ιρλανδή Κάθριν Ντέι παρέμεινε στη θέση αυτή για δέκα χρόνια.

Ο Μάρτιν Σελμάγερ έχει σπουδάσει νομικά και μπήκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2004 στη θέση του εκπροσώπου.

Προήχθη σε επικεφαλής του γραφείου της επιτρόπου από το Λουξεμβούργο Βίβιαν Ρέντινγκ. Στη συνέχεια μπήκε στην υπηρεσία του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ηγήθηκε της εκστρατείας που επέτρεψε σ' αυτόν τον τελευταίο να λάβει το χρίσμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στη συνέχεια να διορισθεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά τις ευρωεκλογές.

Όπως διευκρινίσθηκε, η προαγωγή αυτή δεν θα έχει καμιά επίπτωση στον μισθό του Σελμάγερ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mela_09

Με αφορμή την κατακραυγή που έχει προκαλέσει η απόφαση για τον διαχωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους και αφορά τις οικογένειες που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ, η «Πρώτη Κυρία» άλλαξε στάση, δηλώνοντας: «Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε μια χώρα που σέβεται όλους τους νόμους αλλά και μια χώρα που κυβερνά με την καρδιά»

so_vou_09

«Με τις εμπειρίες μου στην εξωτερική πολιτική δεν έχω μέχρι τώρα συναντήσει μια έστω χώρα να προβαίνει εις βάρος της σε τέτοιες πράξεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο  μοναδικός Έλληνας βουλευτής του Σουηδικού Κοινοβουλίου Σωτήρης Δελής

4
mes_01

Πρόκειται για τον πρώτο ομοφυλοφιλικό γάμο στην ιστορία της βασιλικής οικογένεις της Γηραιάς Αλβιόνας - Διαζευγμένος και πατέρας τριών παιδιών ο γαμπρός - Ποιο πρόσωπο «έκπληξη» θα τον παραδώσει στην εκκλησία;

12