PROTOTHEMA

Οικονομία

Βαριές ποινές προβλέπει ο νέος ΚΟΚ για παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς

Τσιγάρο, κινητό και πάρκινγκ σε ράμπες θα αφαιρούν δίπλωμα και πινακίδες

Τσιγάρο, κινητό και πάρκινγκ σε ράμπες θα αφαιρούν δίπλωμα και πινακίδες

Θα ομαδοποιηθούν σε τρεις κατηγορίες παραβάσεων (μικρής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας) - Ο υπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι θα μπουν για πρώτη φορά εισοδηματικά κριτήρια στις παραβάσεις - Παρουσιάζεται τις επόμενες μέρες σε ενιαίο νομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις για τα ταξί

Βαριές διοικητικές ποινές για αντικοινωνική οδική συμπεριφορά φέρνει μεταξύ άλλων ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που ετοιμάζεται να παρουσιάσει τις επόμενες μέρες ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.


Στην αντικοινωνική συμπεριφορά που συχνά είναι αιτία σοβαρών ατυχημάτων, η νέα ρύθμιση εντάσσει τη χρήση κινητού, τη ρίψη του τσιγάρου έξω από το αυτοκίνητο, την παράνομη στάθμευση μπροστά σε ράμπες για ΑΜΕΑ, την οδήγηση σε Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης αλλά και την οδήγηση φορτηγών στην αριστερή λωρίδα.

Για τις παραβάσεις αυτές ο νέος Κώδικας προβλέπει μία σταδιακή κλιμάκωση ποινών καθώς την πρώτη φορά θα αφαιρείται η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες για 2 μήνες. Την δεύτερη για 4 μήνες και αν επαναληφθεί τότε υποχρεώνεται να ξαναδώσει εξετάσεις για την άδεια οδήγησης.

Οι ποινές θα ομαδοποιηθούν σε τρεις κατηγορίες παραβάσεων (μικρής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας) συν εκείνες της αντικοινωνικής συμπεριφοράς και πρόσκλησης συχνών ατυχημάτων. Κανόνες θα μπουν και στη σήμανση ποδηλάτων αλλά και στους ποδηλατόδρομους.

Ο υπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι ο νέος ΚΟΚ εισάγει για πρώτη φορά εισοδηματικά κριτήρια στις παραβάσεις καθώς τα πρόστιμα θα είναι συνάρτηση της οικονομικής κατάστασης του παραβάτη και τα στοιχεία θα αντλούνται μέσω του ΤΑΧΙS, του υπουργείου Οικονομικών. Ο κ. Σπίρτζης μιλώντας τις τελευταίες μέρες για τον νόμο έχει υποστηρίξει ότι πρέπει να σταματήσει η λογική των προστίμων με την έννοια που τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Victor23/10/201711:44

Η αφαίρεση πινακίδων είναι εξίσου επιβαρυντικό μέτρο για όλους, οπότε προς τι τα αναλογικά πρόστιμα βάσει εισοδήματος; Θα βάζω τη γυναίκα μου να οδηγάει που δεν έχει εισόδημα στο όνομα της, χαχαχαχα!!

Απάντηση
Χ.Π.23/10/201711:24

Τα πολιτικά καθάρματα και κόκκινα φασιστόμουτρα συριζοανελ, δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι όλοι οι πολίτες σε μια δημοκρατία ανεξάρτητα εισοδηματικών ή άλλων κριτηρίων είναι απολύτως ίσοι έναντι των νόμων...!! Πρίν από μερικά χρόνια φίλος μου έφτασε στον Άρειο Πάγο και δικαιώθηκε τελικά για τον γιό του πού τελείωσε Πρώτος κάποια σχολή στο πανεπιστήμιο Πατρών και δεν του έδωσαν το χρηματικό βραβείο που υπήρχε θεσμοθετημένο επειδή η φορολογική δήλωση του πατέρα του υπερέβενε κάποιο ποσό.!!!! Το πάλεψε (όχι για το αστείο πασό)από άποψη δικαιοσύνης και διακιώθηκε πανηγυρικά!!! Έτσι θα συμβεί και με τις αθλιότητες των κόκκινων φασιστών του Σύριζα...! Η διάταξη αυτή θα είναι κραυγαλέα αντισυνταγματική...!!!

Απάντηση
NOT23/10/201710:50

"...παράνομη στάθμευση μπροστά σε ράμπες για ΑΜΕΑ..." Στα Βριλήσσια, στη Γράμμου, λίγο παραπάνω από το ψητοπωλείο ΤΟ ΧΑΝΙ έχει ράμπα για ΑΜΕΑ η οποία περικλείεται από όλες τις πλευρές (πλην αυτής του δρόμου) από σιδερένιες μπάρες από αυτές που δεν επιτρέπουν το παρκάρισμα. Σίγουρη κλήση από τα όργανα!

Απάντηση
VAGANEMOS 23/10/201710:25

Και ο νόμος να ψηφιστεί πέστε μου ποιος θα τους σταματάει?

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία