Παγκρήτια Τράπεζα: Ένα αναπτυξιακό στοίχημα

Παγκρήτια Τράπεζα: Ένα αναπτυξιακό στοίχημα

Τα σχέδια μετά τη στρατηγική επένδυση του Μιχάλη Σάλλα - Οι στόχοι σε ένα τραπεζικό σύστημα που αναδιαμορφώνεται

Παγκρήτια Τράπεζα: Ένα αναπτυξιακό στοίχημα
Όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν τις τελευταίες ώρες με τον Μιχάλη Σάλλα - μετά και την απόκτηση του 21,5 % του συνεταιριστικού της κεφαλαίου στην Παγκρήτια Τράπεζα μέσω εταιρείας συμφερόντων του - συγκράτησαν ορισμένα λόγια που ξεφεύγουν από την πεπατημένη και σηματοδοτούν μια ιδιαίτερη αντιμετώπιση του νέου εγχειρήματος.

Για παράδειγμα, ο επίτιμος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κάνει λόγο για ένα αναπτυξιακό στοίχημα που έχει μπροστά της η Παγκρήτια Τράπεζα – ένα στοίχημα που έχει άμεση σχέση με την συμβολή της στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Με άλλα λόγια, η επικέντρωση του ενδιαφέροντος από την πλευρά του μεγαλύτερου πλέον μετόχου αλλά και στρατηγικού επενδυτή αυτής της περιφερειακής συνεταιριστικής τραπεζικής δύναμης έχει να κάνει αφενός με την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και την τράπεζα μέσα από την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και αφετέρου με την ανάδειξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του νησιού. Ο πρωτογενής τομέας αλλά και η μεταποιητική βιομηχανία στον χώρο της αγροτοδιατροφής, ο τουρισμός και οι μεταφορές, ο πολιτισμός κ.α είναι ορισμένοι από τους πυλώνες που μπορεί να επενδύσει μια περιφερειακή τράπεζα κινητοποιώντας δυνάμεις και μοχλεύοντας κεφάλαια.

Η Παγκρήτια μπορεί να είναι μια μικρή, περιφερειακής εμβέλειας τράπεζα αλλά είναι μια τράπεζα που πατάει στα πόδια της, στη διοίκηση της έχει γνωστούς και δραστήριους επιχειρηματίες, διαθέτει μια ευρεία λαϊκή βάση στήριξης και μια έντονη τοπική/ περιφερειακή αναφορά. Επιπλέον, όλων αυτών διαφυλάσσει ως κόρη οφθαλμού την κοινωνική διάσταση στον πυρήνα των δράσεων και των δραστηριοτήτων της.

Κλείσιμο
Ένα πρώτο παράδειγμα είναι απολύτως αναγκαίο και καθόλα χρήσιμο στο σημείο αυτό. Το έργο «Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου Τύπου Β' στο Νομό Χανίων» βρίσκεται σε εξέλιξη. Το έργο της εταιρίας Επιχειρηματικό Πάρκο Χανιών Α.Ε. χρηματοδοτείται από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Κρήτης (ΤΑΑΚ) με πόρους του JESSICA ύψους 4,75 εκ. ευρώ. Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα αλλά και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων θα συγχρηματοδοτήσουν την επένδυση, με 2,1 εκ. ευρώ η κάθε μία. Το Επιχειρηματικό Πάρκο Χανίων έχει συνολικό προϋπολογισμό 10,55 εκ. ευρώ, θα δημιουργήσει σύγχρονες υποδομές και αναμένεται να αποφέρει σημαντικά κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη στην περιοχή των Χανίων και στην Κρήτη, όπως: μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων, ανάπτυξη καινοτομιών και δικτύωση επιχειρήσεων, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών των Χανίων, μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης