Τζακ Λιου: Η κατάσταση στην Τουρκία επιβάλλει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Τζακ Λιου: Η κατάσταση στην Τουρκία επιβάλλει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Προκειμένου, όπως επιχειρηματολογεί ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, η Ελλάδα να αποτελέσει πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή

Τζακ Λιου: Η κατάσταση στην Τουρκία επιβάλλει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Στην πάγια θέση του υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους επανέρχεται ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, ενισχύοντας μάλιστα την επιχειρηματολογία του με την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Τουρκία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Μιλώντας στους Financial Times, ο κ. Λιου υπογράμμισε ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι αναγκαία, λόγω της πολιτικής αναταραχής στη γείτονα, προκειμένου η χώρα μας να μπορεί να λειτουργεί ως πυλώνας περιφερειακής σταθερότητας.

«Θα ήλπιζα πως (η πρόσφατη αναταραχή) θα άλλαζε το κλίμα, υπό το οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους -και επειδή είναι ούτως ή άλλως το σωστό να γίνει, αλλά και επειδή, σε μια στιγμή που η Ελλάδα είναι σε θέση γεωπολιτικής σημασίας, είναι καλή στιγμή να ενισχυθεί η δημοσιονομική της δομή» αναφέρει στη συνέντευξή του ο κ. Λιου.

Κλείσιμο
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι, ακόμα και πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο κεντρικός ρόλος της Ελλάδας ως χώρας στη διαδρομή των προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και αλλού προς την Ευρώπη είχε ανανεώσει την έμφαση στη γεωπολιτική σημασία της χώρας.

«Πρέπει να επιδιορθώσεις τα θεμέλια για να έχεις μία ισχυρή Ελλάδα» λέει ο κ. Λιου, ο οποίος καλεί τους Έλληνες ηγέτες να αναλάβουν μεγαλύτερη πρωτοβουλία ως προς την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, παραλλήλως με το όποιο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης χρέους.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον, εν όψει της επίσκεψης του Τζακ Λιου στην Αθήνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης