Ούτε ένας στους τρεις φορολογούμενους δεν έχει υποβάλει τη δήλωσή του

Ούτε ένας στους τρεις φορολογούμενους δεν έχει υποβάλει τη δήλωσή του

Στη συντριπτική τους πλειονότητα όσοι υπέβαλαν δήλωση είτε έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό είτε προσδοκούν επιστροφή φόρου 

Ούτε ένας στους τρεις φορολογούμενους δεν έχει υποβάλει τη δήλωσή του
Σκηνικό επανάληψης των περσινών φαινομένων διαδικτυακού συνωστισμού την τελευταία εβδομάδα πριν από τη λήξη προθεσμίας, με αδυναμία του Taxis να αντεπεξέλθει και διαμαρτυρίες των φοροτεχνικών, διαμορφώνουν οι αποστάσεις ασφαλείας τις οποίες συνεχίζουν να τηρούν οι  φορολογούμενοι από την υποβολή των δηλώσεών τους.

Με την διαδικασία να εισέρχεται στην τελική της ευθεία και την προθεσμία να εκπνέει στις 30 Ιουνίου, μέχρι χθες ούτε ένας στους τρεις φορολογούμενους δεν είχε υποβάλει τη δήλωσή του. 

Τα στοιχεία δείχνουν ότι έως τώρα σε σύνολο 6 εκατ. υπόχρεων, 1.865.638  φορολογούμενοι έχουν υποβάλει τις δηλώσεις τους. Έτσι, για να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία στο τέλος του μήνα απαιτείται η υποβολή περίπου 130.000 δηλώσεων την ημέρα.  

Κλείσιμο
Στη συντριπτική τους πλειονότητα όσοι υπέβαλαν δήλωση είτε ΄χουν μηδενικό εκκαθαριστικό είτε προσδοκούν επιστροφή φόρου. 

Σχεδόν ένας στους δυο φορολογούμενους, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», των οποίων η δήλωση έχει εκκαθαριστεί (956.301 σε σύνολο 1.856.638 εκκαθαριστικών) φαίνεται να έσπευσε από τους πρώτους εκ του ασφαλούς καθώς το εκκαθαριστικό του είναι μηδενικό. Πιστωτικό εκκαθαριστικό έχουν 343.390 φορολογούμενοι (18,41%) και χρεωστικό 565.947 φορολογούμενοι οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν σε τρεις δόσεις συνολικά 553 εκατ. ευρώ.


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης