Reuters: Ούτε Grexit ούτε Grexident αλλά ευρώ και δραχμή παράλληλα

Reuters: Ούτε Grexit ούτε Grexident αλλά ευρώ και δραχμή παράλληλα

Μπορεί να αναγκαστεί να εισάγει έναν εναλλακτικό τρόπο πληρωμής, σε συνδυασμό με το ευρώ, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία σύντομα

Reuters: Ούτε Grexit ούτε Grexident αλλά ευρώ και δραχμή παράλληλα
Είναι μάλλον απίθανο να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, είτε σκόπιμα είτε εξαιτίας κάποιου ατυχήματος, όμως, μπορεί να αναγκαστεί να εισάγει έναν εναλλακτικό τρόπο πληρωμής, σε συνδυασμό με το ευρώ, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία σύντομα.

Τα παραπάνω αναφέρουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Reuters, τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση θα ξεμείνει από χρήματα μέχρι τις 20 Απριλίου.

«Κάποια στιγμή, όταν η κυβέρνηση δεν θα έχει άλλα ευρώ για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, μπορεί να ξεκινήσει να εκδίδει IOUs, δηλαδή τίτλους κάποιας μορφής που θα διασφαλίζουν την αποπληρωμή συγκεκριμένου ποσού στον κάτοχό τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Κλείσιμο
«Όμως, στη συνέχεια, τέτοιου είδους χαρτιά θα συναλλάσσονταν στη δευτερογενή αγορά με μεγάλη έκπτωση έναντι του ευρώ, και θα μετατρέπονταν σε ''νόμισμα'', παράλληλα με το ευρώ» πρόσθεσε.

Τα IOUs δεν θα γίνονταν φυσικά ευρέως αποδεκτά, όπως σε καταστήματα, αλλά θα χρησιμοποιούνταν για την αποπληρωμή λογαριασμών προς το κράτος, αρχικά τουλάχιστον, συνεχίζει το Reuters.

Παράλληλα, τονίζεται ότι εάν η κυβέρνηση ξεμείνει από χρήματα θα αναγκαστεί να επιβάλλει περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων για να αποτρέψει τη μαζική φυγή καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης