Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας, λέει η εκπρόσωπος του Σόιμπλε

Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας, λέει η εκπρόσωπος του Σόιμπλε

Τονίζει ότι δεν έχει δοθεί στην χώρα μας «λευκή επιταγή»

Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας, λέει η εκπρόσωπος του Σόιμπλε
Η «μπάλα» είναι τώρα στο γήπεδο της Ελλάδας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η οποία σε νέες της δηλώσεις την Παρασκευή έστειλε νέο, αυστηρό μήνυμα στην χώρα μας, τονίζοντας πως δεν της έχει δοθεί «λευκή επιταγή».

«Ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε λέει ότι η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας και δεν της έχει δοθεί λευκή εντολή», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαριάνε Κοτέ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα θετική εξέλιξη την έναρξη των διαπραγματεύσεων των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδος-ΕΕ και σημειώνοντας πως στόχος του Γερμανού ΥΠΟΙΚ «είναι να πορευτεί η Ελλάδα μαζί με την υπόλοιπη Ευρωζωνη».

«Ο κ. Σόιμπλε πιστεύει ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ότι η Ελλάδα "δεν είναι μια χαμένη περίπτωση"», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα σχετικά για τις σχέσεις Σόιμπλε -Βαρουφάκη, η κυρία Κοτέ είπε ότι «ο Γερμανός υπουργός δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Έλληνα ομόλογό του» και πως «υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και οι διάφορες τους είναι διάφορες ουσίας», ενώ για το Ινστιτούτο Γκαίτε και τις γερμανικές αποζημιώσεις ανέφερε ότι ισχύει το Διεθνές Δίκαιο και στάθηκε στην απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης το 2012, αλλά και στη συμφωνία του 1994 που έχει υπογράψει και η Ελλάδα.

Παράλληλα, μίλησε και για το χθεσινό διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ, τονίζοντας ότι δεν θέλει να σχολιάσει το περιεχόμενό του. Ωστόσο, είπε ότι η Ελλάδα έκανε ένα μεγάλο, σοβαρό βήμα το οποίο όμως δεν είναι ασυνήθιστο για τα διπλωματικά δεδομένα και διαβεβαίωσε ότι το διάβημα αφορούσε σε μια δήλωση του κ. Σόιμπλε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης