Mega deal Πειραιώς-MIG: Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Mega deal Πειραιώς-MIG: Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Μέχρι το 37% της MIG μπορεί να αποκτήσει η Πειραιώς

Mega deal Πειραιώς-MIG: Τι περιλαμβάνει η συμφωνία
Σημαντική συμφωνία μεταξύ του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και της MIG.

Συγκεκριμένα και όπως είχε ενημερωσει από τις 13/05  το newmoney.gr, ο όμιλος Πειραιώς προχωρεί στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 250 εκατ. ευρώ μετατρέψιμο σε μετοχές, προς την Marfin Investment Group. Πρόκειται για ομολογιακό 5ετούς διάρκειας, με επιτόκιο της τάξης του 7% ενώ η τιμή των μετατρέψιμων μετοχών προσδιορίζεται στα 0,54 ευρώ.

Κλείσιμο
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεσμευθεί, σε πρώτη φάση, για μετατροπή των ομολογιών σε μετοχές για ποσό τουλάχιστον €90 εκατομμυρίων, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 17,7%. Το ποσοστό αυτό μπορεί να φθάσει, εάν ασκηθούν τα options στο σύνολό τους, το 37%.

H σημασία της συμφωνίας έγκειται στο γεγονός ότι μία ελληνική τράπεζα προχωρά σε αναχρηματοδότηση ενός μεγάλου ελληνικού επιχειρηματικού ομίλου ο οποίος ελέγχει εταιρείες leaders σε βασικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η MIG, με την υλοποίηση της παραπάνω στρατηγικής συμφωνίας και μετατροπής των ομολογιών, ο Όμιλος της Τραπέζης Πειραιώς θα καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος στη MIG με ποσοστό κατ΄ ελάχιστο 17,7%, ενώ θα βελτιωθεί σημαντικά η χρηματοοικονομική δομή του Ομίλου της MIG. Πρόθεση των δύο μερών είναι η μετατροπή του συνόλου των ομολογιών που θα αποκτηθούν από την Τράπεζα Πειραιώς σε μετοχές, είτε από την ίδια, είτε μέσω της διαθέσεώς τους σε θεσμικούς και στρατηγικούς επενδυτές κοινής αποδοχής.

Επίσης σε περίπτωση μελλοντικής πώλησης των μετοχών που θα κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς στη MIG έχει συμφωνηθεί δικαίωμα προτίμησης στους υφιστάμενους βασικούς μετόχους της MIG μέσω υπόδειξης του Διοικητικού της Συμβουλίου. 

Ταυτόχρονα όμως μεταξύ των δύο ομίλων θα υπάρξουν και άλλες ενέργειες, όπως για παράδειγμα στην ακτοπλοϊα καθώς η MIG διαθέτει σημαντικό ποσοστό στην ΑΝΕΚ, ενώ η Πειραιώς έχει το μεγαλύτερο ποσοστό δανείων της ΑΝΕΚ.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης