«Οι τράπεζες θα στηρίξουν τη χρηματοδότηση των οδικών αξόνων»

«Οι τράπεζες θα στηρίξουν τη χρηματοδότηση των οδικών αξόνων»

Έχουν μάλιστα καλύψει πλήρως και το τμήμα της χρηματοδότησης που είχαν αναλάβει τα περασμένα χρόνια ορισμένες ξένες τράπεζες

«Οι τράπεζες θα στηρίξουν τη χρηματοδότηση των οδικών αξόνων»
Τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα έχουν δεσμευτεί να στηρίξουν τη χρηματοδότηση των έργων που αφορούν τους οδικούς άξονες της χώρας, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) Χρήστο Γκόρτσο.

Μιλώντας σε στη διάρκεια ακρόασής του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο κ. Γκόρτσος είπε ότι οι τράπεζες έχουν καλύψει πλήρως και το τμήμα της χρηματοδότησης που είχαν αναλάβει τα περασμένα χρόνια ορισμένες ξένες τράπεζες, οι οποίες τελικά υπαναχώρησαν.

Κλείσιμο
Ερωτηθείς μάλιστα γιατί εν γένει οι τράπεζες δεν διοχετεύουν επαρκή ρευστότητα στην οικονομία, ακόμα και μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους, ο κ. Γκόρτσος επεσήμανε ότι η ανακεφαλαιοποίηση είχε ως κυρίαρχο στόχο την ενίσχυση της φερεγγυότητάς τους, με θετικά αποτελέσματα, και ότι οι τράπεζες, παντού στον κόσμο, δεν δανείζουν την πελατεία τους, δηλαδή επιχειρήσεις και νοικοκυριά, με τα δικά τους ίδια κεφάλαια, αλλά με τα κεφάλαια των καταθετών τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης