Με εξαιρετική επιτυχία έγινε η παρουσίαση βιβλίου «Δρόμοι Υπερέντασης»

Με εξαιρετική επιτυχία έγινε η παρουσίαση βιβλίου «Δρόμοι Υπερέντασης»

Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 η παρουσίαση βιβλίου του συγγραφέα Γιάννη Ζιώτη στην κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα Ευρώπη του ξενοδοχείου President.

Με εξαιρετική επιτυχία έγινε η παρουσίαση βιβλίου «Δρόμοι Υπερέντασης»
Όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης χειροκροτήθηκαν ολόθερμα από ένα πολύ ζεστό κοινό, που έζησε, με όλες του τις αισθήσεις, μια ξεχωριστή εμπειρία λόγου, μουσικής και θεάτρου.
Ο Δημοσιογράφος Παύλος Αλέπης, ο Δοκιμιογράφος Δημήτρης Καραμβάλης  και ο Ποιητής Αντώνης Σκιαθάς τόνισαν στην κατάμεστη από 350 ανθρώπους αίθουσα του ξενοδοχείου President ότι ο Γιάννης Ζιώτης έχει ισχυρή παρακαταθήκη και προίκα τα « παπούτσια » του σπουδαίου συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη, που του δίνουν τη δύναμη να προσπαθήσει να εκπροσωπήσει στη γενιά του το κοινωνικό μυθιστόρημα στην Ελλάδα



Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Κλείσιμο
Η περιπέτεια ξεκινά το 1945 και καταλήγει στο σήμερα
Τότε που η ανάγκη και η πείνα μετανάστευαν συνεχώς, απειλώντας πληθυσμούς ολόκληρους με αφανισμό.

Κάποιοι απ την απόγνωση άνοιγαν τα χέρια ολότελα στα στενά σοκάκια, για ν' ακουμπήσουν τους τοίχους των σπιτιών για συντροφιά.

Η ιστορία μοιάζει να επικαιροποιειται

Και όταν η νύχτα απλώνει το σκοτάδι της, οι ήρωες αναζητούν την ελπίδα για να κρατηθούν, παλεύοντας άνισα σε δρόμους υπερέντασης, όπως ένα κέρμα που όταν γλιστρήσει πασχίζει να κρατηθεί όρθιο και απ' τις δυο του όψεις.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γιάννης Ζιώτης γεννήθηκε στην Άνδρο το 1976 από ανθρώπους του μόχθου.Σπούδασε δημοσιογραφία και την υπηρέτησε με συνέπεια. Το βιβλίο "ΔΡΟΜΟΙ ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗΣ" αποτελεί το έκτο συνολικά έργο του. Στον Αντώνη Σαμαράκη, τον πολύτιμο φίλο του και δάσκαλο, οφείλει τη συγγραφική του γέννηση. Ο Γιάννης Ζιώτης αντλεί την έμπνευση του απ' την καθημερινότητα. Είναι και ο ίδιος άλλωστε αναπόσπαστο κομμάτι του δρόμου. Όλα τα έργα του συγγραφέα έχουν διαβαστεί εκτενώς απ' το ευρύ κοινό και έχουν συζητηθεί επίσης.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης